Πρόσωπα

Σεντρίκ Μπακαμπού: Ο σκόρερ των ντέρμπι «ξύπνησε» και στην Ελλάδα

Σεντρίκ Μπακαμπού: Ο σκόρερ των ντέρμπι «ξύπνησε» και στην Ελλάδα

Στο μεγάλο ντέρμπι για την 26η αγωνιστική της Super League ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής από το «απόρθητο σπίτι» της ΑΕΚ, OPAP ARENA. Μεγάλος πρωταγωνιστής (για άλλη μια φορά φέτος) ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού σκοράροντας ένα γκολ, ενώ επιπλέον μοίρασε και μία ασίστ.

Ο Μπακαμπού σκόραρε για πρώτη φορά σε ντέρμπι επί Ελληνικού εδάφους. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι πρωτόγνωρο για τον ίδιο καθώς συνήθιζε να σκοράρει σε μεγάλα παιχνίδια όταν αγωνιζόταν στην Γαλλία και την Ισπανία, πρωταθλήματα πολλών ταχυτήτων πιο πάνω από το δικό μας.

African MVP of the weekend: Cédric Bakambu enjoying life in Greece - All  African countries - Sport News Africa

Ο 31χρονος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του το μακρινό 2010 στην Γαλλία με την φανέλα της Σοσό Μονμπελιάρ, ομάδα που πλέον βρίσκεται στην Ligue 2. Από μικρή ηλικία κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα και η βασική αιτία ήταν τα γκολ που πετύχαινε στα σημαντικά παιχνίδια. Ο Σεντρίκ βρήκε δίχτυα απέναντι όλες τις μεγάλες δυνάμεις του Γαλλικού ποδοσφαίρου σκοράροντας απέναντι σε Παρί Σεν Ζερμέν, Λιόν, Μαρσέιγ και Μονακό. Όχι και μικρό επίτευγμα για έναν νεαρό επιθετικό που αγωνιζόταν σε μία μικρομεσαία ομάδα της Ligue 1.


Μετά από ένα σύντομο, αλλά άκρως πετυχημένο πέρασμα από την Τουρκία και την Μπούρσασπορ μετακόμισε στην Ισπανία, εκεί όπου και πραγματοποίησε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Η Βιγιαρεάλ απέκτησε τον 24χρονο τότε Μπακαμπού και δεν το μετάνιωσε. Σε 105 συμμετοχές ο Σεντρίκ σκόραρε 47 φορές, συνεχίζοντας ακάθεκτος να πληγώνει μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τα θύματα του αυτή την φορά ήταν η Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από 2,5 σεζόν με τα «κίτρινα υποβρύχια» πωλήθηκε στην Γκουοάν Πεκίνου για το υπέρογκο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ.


Η επιστροφή του στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έγινε για λογαριασμό της Μαρσέιγ πριν έρθει στα «λημέρια» μας και τον Πειραιά.

Ο Μπακαμπού ήρθε με σκοπό να ανταγωνιστεί με τον Ελ Αραμπί για μία θέση στην 11αδα των «ερυθρόλευκων». Ο Σεντρίκ κατάφερε να εκτοπίσει τον Μαροκινό και καθιερώθηκε ως ο βασικός φορ της ομάδας.

Σε μία αρκετά περίεργη σεζόν για τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και τον πάγκο της ομάδας, ο Μπακαμπού κατάφερε να «χτίσει μία στενή σχέση» με τα αντίπαλα δίχτυα αλλά όμως του έλειπε ένα σημαντικό γκολ. Σε 10 αναμετρήσεις με το Big-5 δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα σε καμία από τις αναμετρήσεις αυτές.

Αυτό όμως άλλαξε στην νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή (12/03). Ο Μπακαμπού βγήκε τετ-α-τετ στο 53ο λεπτό απέναντι στον Αθανασιάδη και έκανε με άνεση το 2-0 για την ομάδα του. Φτάνοντας τα 13 γκολ για φέτος

Το πρώτο γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού σε ντέρμπι ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή. Τα Play-off είναι έτοιμα να ξεκινήσουν και ο Σεντρίκ δείχνει πλέον έτοιμος να ανταπεξέλθει στις νέες αυτές προκλήσεις.

 

Να σκοράρει over 3,5 γκολ ο Σεντρίκ Μπακαμπού στα Play-off φτάνει το 1,65 στην Novibet.

 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0