Πρόσωπα

Μοχάμεντ Σαλάχ: Το πρώτο πέναλτι της καριέρας του με τη Λίβερπουλ που πηγαίνει… άουτ! (video)

Μοχάμεντ Σαλάχ: Το πρώτο πέναλτι της καριέρας του με τη Λίβερπουλ που πηγαίνει… άουτ! (video)

Το τέταρτο χαμένο πέναλτι στην καριέρα του με τη Λίβερπουλ είναι γεγονός για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει από τα «11» βήματα απέναντι στη Μπόρνμουθ. Ποιο είναι όμως το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Το γεγονός πως έστειλε τη μπάλα άουτ, για πρώτη φορά στο «Νησί»!

Ο Τζέιμς Μίλνερ περνά ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μπόρνμουθ στο 65’ και δύο λεπτά μετά σεντράρει για τον Ντιόγο Ζότα επικίνδυνα. Ο Πορτογάλος παίρνει την κεφαλιά, ο Σμιθ βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, ενώ βρίσκεται στον αέρα και ο VAR υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται πιο κοντά στην ισοφάριση από ποτέ και η ευθύνη «βαραίνει» τα πόδια του Μοχάμεντ Σαλάχ, για να γίνει το 1-1 στο «Βιτάλιτι» και τους «κόκκινους» να έχουν περίπου 25 λεπτά στην διάθεσή τους για να φέρουν «τούμπα» το ματς.

Ο Αιγύπτιος βρίσκεται απέναντι στον Νέτο και στοχεύει στο 24ο εύστοχο πέναλτι με τη φανέλα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Αστοχεί όμως, για πρώτη φορά φέτος και για 4η φορά στην καριέρα του στο «Νησί» συνολικά, με την ιδιαιτερότητα της υπόθεσης να έγκειται στο γεγονός πως στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις «νικήθηκε» από τον εκάστοτε γκολκίπερ.

Ο Κάσπερ Σμάιχελ είχε κρατήσει… όρθια τη Λέστερ στις 28 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ το ίδιο είχε κάνει και ο Μενιάν, προ διετίας, απέναντι στη Μίλαν, στο 3-2 του «Άνφιλντ» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.




Όσον αφορά την πρώτη του άστοχη εκτέλεση στην Αγγλία, αυτή έλαβε χώρα το 2017κόντρα στην Χάντερσφιλντ, με τον Λοσλ να έχει την απάντηση!

Συνεπώς, ο Νέτο είναι ο πρώτος γκολκίπερ που ναι μεν δεν δέχεται γκολ στην Αγγλία από τον Μοχάμεντ Σαλάχ από τα «11» βήματα, αλλά ταυτόχρονα, δεν έκανε και επέμβαση. Το αντίθετο μάλιστα, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει… άουτ, έχοντας πέσει και από την άλλη γωνία!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0