Πρόσωπα

Ολυμπιακός: Ο Σέρτζι δείχνει ι-Κανός να φέρει την… άνοιξη στο Λιμάνι! (video)

Ολυμπιακός: Ο Σέρτζι δείχνει ι-Κανός να φέρει την… άνοιξη στο Λιμάνι! (video)

Το κυρίως μενού της πιο ανταγωνιστικής Super League του 21ου αιώνα ξεκινά και ο Ολυμπιακός φαίνεται πως κρύβει έναν… άσο στο μανίκι του στο ντεμαράζ αυτό που θα επιχειρήσει. Το όνομα αυτού ακούει στο Σέρτζι και φαντάζει ι-Κανός να δώσει άλλη πνοή στο Λιμάνι.

Μετά το πέρας της προτελευταίας στροφής «κλείδωσε» και τυπικά η τελική 6αδα των playoffs που θα ριχτεί στην μάχη του τίτλου με τέσσερεις διεκδικητές βέβαια να έχουν τις πιθανότητές τους. Μία αγωνιστική λοιπόν πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League και με το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό καθώς και τη δύσκολη έξοδο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι να είναι προ των πυλών, οι Big-4 κρυφοκοιτάζουν πλέον προς το μινι-πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών.

Με τη μέχρι στιγμής εικόνα, αν κάποιος έβαζε το… χέρι του στη φωτιά για να βγάλει από τώρα τον πρωταθλητή, το λιγότερο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θα ήταν θαρραλέος. Σαφέστατα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δείχνουν να έχουν ένα προβάδισμα βαθμολογικά και όχι μόνο έναντι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, παρόλα αυτά για την τελική κατάταξη υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Σε ένα μαραθώνιο 36 συνολικά στροφών, πέρα από τα στοιχείο της σταθερότητας και της συνέπειας που παίζουν μείζονος σημασίας ρόλο, αυτό του αιφνιδιασμού μπορεί να αποβεί καθοριστικό. Διότι κακά τα ψέματα, οι… καβαλάρηδες των 4 «αλόγων» που φορτσάρουν για τον τερματισμό, γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλο και το λεγόμενο αναπάντεχο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και σε αυτό το σημείο και εστιάζοντας στα πρόσωπα, ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται καλά.
5806191.jpg

Πέρα λοιπόν από τον Κώστα Φορτούνη που βγήκε μπροστά το διάστημα που ο Χάμες έμεινε στα… πιτς λόγω τραυματισμού και έδειξε ότι μπορεί να βγάλει στο χορτάρι κάτι από τον παλιό καλό Φορτούνη, ο παίκτης που πιθανότατα ο Μίτσελ ποντάρει αρκετά επάνω του είναι ο Σέρτζι Κανός. Ο Ισπανός δανεικός από την Premier League και τη Μπρέντφορντ, ήρθε στη… Δύση του μεταγραφικού παραθύρου του χειμώνα στο Λιμάνι και αυτές τις 40 μέρες τα δείγματα γραφής του είναι θετικότατα.

Ο 26χρονος εξτρέμ στις μόλις 5 παρουσίες που έχει γράψει το κοντέρ με τα «ερυθρόλευκα» έχει συμμετοχή σε ισάριθμα γκολ. Πιο συγκεκριμένα, σε 261 λεπτά παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο, ο Κανός έχει στείλει τρεις φορές τη μπάλα στα δίχτυα, έχει μοιράσει μία τελική πάσα και έχει στο ενεργητικό του ένα κερδισμένο πέναλτι.

Ακόμα και στα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που δεν κατάφερε να… γράψει κάτι στην στατιστική του, ήταν ο πιο επικίνδυνος «ερυθρόλευκος» και αν ήταν πιο προσεκτικός στο Γ. Καραϊσκάκης κόντρα στον «αιώνιο», θα είχε δώσει το προβάδισμα και ίσως και τη νίκη στους Πειραιώτες.
5818913_1.jpg

Όπως και να ‘χει, στο τελευταίο αυτό κομμάτι της πιο ανταγωνιστικής Super League του τρέχοντος αιώνα και με 10+1 αγωνιστικές να απομένουν, Αλμέιδα, Γιοβάνοβιτς, Μίτσελ, Λουτσέσκου θα παίξουν τα… ρέστα τους και θα διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες τους αναλογούν για να οδηγήσουν τις ομάδες τους στο πάνθεον. Και με τα τωρινά δεδομένα, ο Σέρτζι φαντάζει ι-Κανός να κάνει τη διαφορά και να γευτεί επιτέλους ο Ολυμπιακός τη χαρά του τρίποντου σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν. Και από εκεί και πέρα, ποιος ξέρει;

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0