Πρόσωπα

Στέφανος Τζίμας: Νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, άφησε πίσω του τον Γιώργο Κούδα!

Στέφανος Τζίμας: Νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, άφησε πίσω του τον Γιώργο Κούδα!

Ο Στέφανος Τζίμας, ο μικρός που… μεγάλωσε απότομα, ξεπέρασε τον Γιώργο Κούδα και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ όλων των εποχών για τον ΠΑΟΚ!

Σχετικά Άρθρα

Ο Στέφανος Τζίμας χάραξε ανεξίτηλα το όνομά του στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Στο ματς με αντίπαλο τον Ιωνικό, βρήκε δίχτυα και έτσι ξεπέρασε τον Γιώργο Κούδα στην πρώτη θέση των νεαρότερων σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ να σημείωσε τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του τη φετινή σεζόν στην Super League, καθώς επικράτησε με 6-0 του Ιωνικού στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, με τον Κάλεντ Νάρεϊ να έχει συμμετοχή στα πέντε εξ αυτών και συνολικά τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει έξι διαφορετικούς σκόρερ. Στο τέλος του αγώνα όμως τίποτα από αυτά δεν είχαν τόσο σημασία κι αυτό γιατί ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας «έγραψε ιστορία».

Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» της νίκης, κάτι λιγότερο από δύο μήνες μετά τα 17α γενέθλιά του και έτσι έγινε ο νεαρότερος σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Τζίμας κατάφερε να ξεπεράσει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Γιώργου Κούδα, ο οποίος διατηρούσε τον τίτλο του νεαρότερου σκόρερ για 64 χρόνια! Συγκεκριμένα, ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου στα πρώτα του βήματα με την ασπρόμαυρη φανέλα είχε σκοράρει το «παρθενικό» του γκολ σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 9 ημερών, στο μακρινό 1959.

5825388.jpg

Αυτό το ρεκόρ από το βράδυ της 5 Μαρτίου 2023 αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς ο Τζίμας βρήκε δίχτυα απέναντι στον Ιωνικό σε ηλικία 17 ετών, 1 μήνα και 27 ημερών. Φυσικά, αυτό το γκολ πανηγυρίστηκε λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα στην Τούμπα, με τον νεαρό να… μεγαλώνει απότομα και να γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας.

Οι πέντε νεαρότεροι σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ:

Στέφανος Τζίμας (17 ετών, 1 μήνα και 27 ημερών)

Γιώργος Κούδας (17 ετών, 4 μηνών, 9 ημερών)

Κώστας Παναγιωτούδης (17 ετών, 10 μηνών, 20 ημερών)

Στέλιος Πόζογλου (17 ετών, 10 μηνών, 20 ημερών)

Ευθύμης Κουλούρης (17 ετών, 11 μηνών, 7 ημερών)


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0