Πρόσωπα

Μικέλα Σίφριν: Είδωλο στο Αλπικό Σκι, πρωτοσέλιδα στα περιοδικά, παχυλά συμβόλαια και η απώλεια του πατέρα της...

Μικέλα Σίφριν: Είδωλο στο Αλπικό Σκι, πρωτοσέλιδα στα περιοδικά, παχυλά συμβόλαια και η απώλεια του πατέρα της...

Η Μικέλα Σίφριν έχει κλειδώσει και μαθηματικά την κατάκτηση του 5ου της Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αλπικό σκι. Συνάμα κυνηγά το αιώνιο ρεκόρ του Ίνγκεμαρκ Στένμαρκ με 86 νίκες, καθώς βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά ώστε να μείνει για τα καλά με «χρυσά» γράμματα στις σελίδες του σπορ.

Το όνομα Μικέλα Σίφριν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λέξη ρεκόρ. Με γονείς σκιέρ, από μικρή μπήκε στον κόσμο του χιονιού και φάνηκε ότι θα ξεχωρίσει. Το 2014 σε ηλικία μόλις 18 χρονών και 345 ημερών έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια σλάλομ στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2018 κατάφερε αυτό που κανένας αθλητής και καμία αθλήτρια δεν είχε καταφέρει μέχρι εκείνη την στιγμή, να κερδίσει αγώνα σε 6 διαφορετικά είδη Απλικού σκι. Ήδη μετράει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ένα αργυρό και έχει μέλλον μπροστά της…

im-709060_1.jpg

Ανήκει πλέον στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες του κόσμου (με net worth που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια δολάρια) έχοντας συνεργασίες με μερικές από τις σημαντικότερες εταιρίες όπως Adidas, Visa, Barilla κλπ. Συνεχίζει να διαγράφει εξαιρετική πορεία πραγματοποιώντας την 85η νίκη της στο Παγκόσμιο, μια ανάσα πίσω από τον Ίνγκεμαρκ Στένμαρκ που έχει 86. Με επτά αγώνες μπροστά της, όλα δείχνουν πως το όνομα της Σίφριν θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του σκι ως η αθλήτρια με τις περισσότερες νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα πράγματα δεν ήταν όμως έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της πετυχημένης σκιέρ. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2020 η απώλεια του πατέρα της, της κόστισε τόσο ώστε να αποφασίσει να απέχει από τα Πρωταθλήματα με αυτή να είναι η μοναδική φορά που δεν κυριαρχούσε στο σλάλομ απ’ όταν ξεκίνησε την πορεία της. Η Μικέλα δεν είχε τη θέληση να σηκωθεί από το κρεβάτι και σκεφτόταν μέχρι και να παρατήσει το άθλημά της. Όμως ευτυχώς για το άθλημα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η ίδια επέστρεψε ακόμα πιο αποδοτική από πριν. Απέδειξε περίτρανα στον εαυτό της, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, ότι οι δυσκολίες που βίωσε την σκληραγώγησαν, την έκαναν πιο δυνατή.

Χωρίς_τίτλο_1.png

Η Αμερικανίδα αθλήτρια μάλιστα αναφέρθηκε στον πατέρα της όταν πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα την 82η νίκη της στο Παγκόσμιο λέγοντας πως θα ήθελε να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να μοιραστεί την χαρά της με τους ανθρώπους που αγαπά.

Τώρα επτά αγώνες και μία μόλις νίκη μακριά από την κορυφή του κόσμου, η 27χρονη, μετριόφρων όπως συνηθίζει, δε μπαίνει καν στη διαδικασία του ντιμπέιτ για το ποιος είναι ο καλύτερος σκιέρ όλων των εποχών.

«Θα έλεγα πως το όνομα σημαίνει πολλά περισσότερα από τον αριθμό (86)», είπε για το είδωλό της και θρύλο του σκι, Στένμαρκ. «Θα θυμούνται όλοι το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος και ίσως για περισσότερα χρόνια απ’ όσα θα θυμούνται το δικό μου. Εξάλλου ακόμα για εκείνον μιλάμε. Είναι ανεξίτηλο το αποτύπωμα που άφησε στο άθλημα».

Ο Στένμαρκ, πάντως, ανήκει σε αυτούς που αναμένουν μεγαλειώδεις κατακτήσεις από την Σίφριν δηλώνοντας: «Θα κερδίσει σίγουρα πάνω από 100 αγώνες και δε με στεναχωρεί καθόλου αυτό».

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0