Πρόσωπα

«Αστραπή» και στις συμμετοχές ο Ντέιβις: Πρώτος μη Γερμανός που 100άρισε με την Μπάγερν Μονάχου, τόσο γρήγορα!

«Αστραπή» και στις συμμετοχές ο Ντέιβις: Πρώτος μη Γερμανός που 100άρισε με την Μπάγερν Μονάχου, τόσο γρήγορα!

Εκτός από μία γεμάτη τροπαιοθήκη, μόλις στα 22 του χρόνια, ο Αλφόνσο Ντέιβις έχει ένα ακόμα ρεκόρ -ατομικό αυτήν τη φορά- για το οποίο μπορεί να περηφανεύεται. Κάτι που μόνο θρύλοι του συλλόγου, όπως οι Χένες, Ρουμενίγκε και Σβαϊνστάιγκερ, μεταξύ άλλων, έπραξαν γρηγορότερα.

Ο Αλφόνσο Ντέιβις ζει το δικό του «παραμύθι» στην Μπάγερν Μονάχου, κάνοντας ένα ακόμα «σπριντ». Όχι, όμως, όπως όλα τα άλλα.

Μόλις στα 22 του χρόνια, κατέγραψε κόντρα στη Στουτγκάρδη (04/03), την 100η του εμφάνιση στην Bundesliga με τη φανέλα των Βαυαρών κι έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, που το πράττει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αν εξαιρεθούν οι Γερμανοί της λίστας; Βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της!


Θρυλικά ονόματα της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, κατάφεραν να συμπληρώσουν 100 συμμετοχές νωρίτερα. Συγκεκριμένα πέντε στον αριθμό το έπραξαν γρηγορότερα: οι Σβάρτζενμπεκ, Ούλι Χένες, Ντίρνμπεργκερ, Σβαϊνστάιγκερ και Καρλ-Χάιντζ Ρουμενίγκε.

Ο πρώτος μη Γερμανός που έφτασε στο εν λόγω ορόσημο, όμως, είναι ο Αλφόνσο Ντέιβις. Ο 22χρονος Καναδός που πριν καν συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές, έχει «γεμίσει» την τροπαιοθήκη του. Ενδεικτικά:

Champions League (2020), Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2021), τέσσερις συνεχόμενες φορές νικητής στην Bundesliga (2019, 2020, 2021, 2022), δύο σερί χρονιές Κυπελλούχος Γερμανίας (2019, 2020), Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2021), αλλά και τρεις φορές εγχώριο (2021, 2022, 2023).


Χώρος, καθώς φαίνεται, υπάρχει πάντα και για προσωπικές διακρίσεις-ρεκόρ.

Η αρχή έγινε φέτος και ως προς τους τίτλους του με την Μπάγερν Μονάχου, όλα είναι «διαθέσιμα», ώστε να συνδυάσει τη σεζόν που «έπιασε» τις 100 συμμετοχές, είτε με κατάκτηση της Bundesliga, είτε του Κυπέλλου Γερμανίας, είτε του Champions League και γιατί όχι, και των τριών μαζί!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0