Πρόσωπα

Στέφεν Μπάουμγκαρτ: Προπονητής της Κολωνίας και… μέλος της Ουνιόν Βερολίνου!

Στέφεν Μπάουμγκαρτ: Προπονητής της Κολωνίας και… μέλος της Ουνιόν Βερολίνου!

Ο προπονητής της Κολωνίας, Στέφεν Μπάουμγκαρτ, επιστρέφει στο Βερολίνο για την αναμέτρηση της ομάδας του απέναντι στην τοπική Ουνιόν (4/3, 16:30). Ιδιαίτερη επιστροφή, μιας και ο Γερμανός έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής με τα χρώματα της ομάδας. Εκτός αυτού, παραμένει μέλος του κλαμπ ακόμα και σήμερα, ενώ αγωνίζεται και με τους παλαίμαχους της πρωτευουσιάνας. 

Οι δεσμοί του Μπάουμγκαρτ με την Ουνιόν Βερολίνου ξεκινούν στις αρχές του αιώνα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Από ποδοσφαιριστής της ομάδας, μέλος του συλλόγου και παίκτης με τους παλαιμάχους των Βερολινέζων. Η οικογένειά του μένει στο Βερολίνο σε μικρή απόσταση από την «Alte Forsterei», ενώ η σύζυγος του εργαζόταν στην μπουτίκ.

Η πρώτη επαφή με την Ουνιόν Βερολίνου

Το 2002 η Ουνιόν Βερολίνου προχώρησε στην απόκτηση του 30χρονου Στέφεν Μπάουμγκαρτ. Τη σεζόν αυτή αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Στα δύο χρόνια παραμονής του στο Βερολίνο, ήταν βασικός και πρώτος σκόρερ. Με εννέα γκολ την πρώτη χρονιά και 13 τέρματα τη δεύτερη, έγινε αρχηγός. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της Ουνιόν στην τρίτη κατηγορία και αποχώρησε για λογαριασμό της Ένερτζι Κότμπους.

Μέλος της Ουνιόν, «αντίπαλος» στη Bundesliga

Το πέρασμά του από την Ουνιόν δεν ξεχάστηκε τόσο εύκολα. Ο Μπάουμγκαρτ «δέθηκε» με το σύλλογο. Μάλιστα, είναι μέλος του παρά το γεγονός πως αυτή τη στιγμή έχει θέση προπονητή στην Κολωνία. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να εκπροσωπεί τα χρώματα της Ουνιόν από ένα άλλο πόστο. Αγωνίζεται με την ομάδα παλαίμαχων, σε μια κίνηση που αναδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους.

Ως προπονητής της Κολωνίας, θα κληθεί να αφήσει για λίγο στην άκρη τους δεσμούς αυτούς και να την καθοδηγήσει σε μια δύσκολη αναμέτρηση. Η επιστροφή στο σύλλογο που αγάπησε θα είναι ξεχωριστή και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0