Πρόσωπα

Μπαρτσελόνα: «Σκούρα τα πράγματα» όταν λείπει ο Πέδρι από την… εξίσωση

Μπαρτσελόνα: «Σκούρα τα πράγματα» όταν λείπει ο Πέδρι από την… εξίσωση

Η Μπαρτσελόνα καλείται να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον πρώτο ημιτελικό του Κόπα ντελ Ρέι χωρίς τον Πέδρι, με την εικόνα και τα αποτελέσματα των «μπλαουγκράνα» να αλλάζουν δραματικά όταν ο νεαρός Ισπανός απουσιάζει…

Η ώρα των ημιτελικών του Κόπα ντελ Ρέι έφτασε και μετά από τις Αθλέτικ Μπιλμπάο και Οσασούνα που ρίχτηκαν ήδη στη μάχη, σειρά παίρνει το «el clasico». Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης πρόκειται να αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, με την πρόκριση στον τελικό να κρίνεται σε διπλούς αγώνες.

Το βράδυ της Πέμπτης (2/3, 22:00) η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, 46 ημέρες μετά τον τελικό του Σούπερ Καπ, όπου οι «μπλαουγκράνα» θριάμβευσαν και κατέκτησαν το τρόπαιο με σκορ 3-1. Το αποψινό βέβαια θα είναι το τρίτο ντέρμπι ως τώρα μέσα στη σεζόν, αφού τον Οκτώβρη είχε προηγηθεί η αναμέτρηση για το πρωτάθλημα με τους «μερένχες» να αναδεικνύονται νικητές με 3-1.

Σε σχέση όμως με τα προαναφερθέντα παιχνίδια, η Μπαρτσελόνα στο Κόπα ντελ Ρέι θα στερηθεί τις υπηρεσίες τριών βασικών στελεχών της. Οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ουσμάν Ντεμπελέ και Πέδρι δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους, λόγω διαφόρων προβλημάτων τραυματισμού.

Ο ένας από τους τρεις ωστόσο μοιάζει να είναι λίγο… μεγαλύτερη απώλεια σε σχέση με τους άλλους. Ο λόγος για τον Πέδρι, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καμπ Νου και έκτοτε έχει χάσει τρία και… μισό ματς. Πόσα από αυτά κέρδισε η Μπαρτσελόνα; Μονάχα το ένα!

«Ο Πέδρι είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Κάνει τη διαφορά με τις πάσες του, μας δίνει ρυθμό και αυτό που ακριβώς χρειαζόμαστε στη μεσαία γραμμή. Είναι μία τεράστια απώλεια και τα νούμερα το αποδεικνύουν», ήταν τα λόγια του Τσάβι ενόψει του επικείμενου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Και πράγματι οι αριθμοί κάτι έχουν να πουν. Ο Πέδρι αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές βαρόμετρα για την Μπαρτσελόνα, αν και βρίσκεται ακόμα στην «τρυφερή» ηλικία των 20 ετών. Ο Ισπανός μέσος από το 2020 όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» έχει έντονη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας και αυτό φαίνεται στα ματς που… δεν παίζει!

Συγκεκριμένα, με τον Πέδρι στο γήπεδο, η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει το 70% των αγώνων που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις (70 Ν – 13 Ι – 19 Η), ένα ποσοστό που πέφτει στο 50% όταν ο Ισπανός δεν αγωνίζεται (18 Ν – 11 Ι – 10 Η). Μπορεί η διαφορά να φαντάζει μικρή, αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαία και αυτό είναι που παραδέχτηκε ο Τσάβι στις δηλώσεις του.

Φάνηκε άλλωστε από τα τρία ματς που εξ ολοκλήρου έλειψε ο νεαρός μέσος. Κόντρα στην Κάντιθ η Μπαρτσελόνα πήρε μία άνετη νίκη με 2-0, όμως στα δύο που ακολούθησαν η ιστορία ήταν διαφορετική. Αρχικά στη ρεβάνς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν με 2-1 και αποχαιρέτησαν το Europa League. Ακολούθως ήρθε «η χειρότερη εμφάνιση της σεζόν» όπως παραδέχθηκε ο Τσάβι μετά την ήττα με 1-0 από την Αλμερία εκτός έδρας.

Στην «Μπάρτσα» σίγουρα δεν θα θέλουν να… τριτώσει το κακό, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αναμφίβολα αυτό θα είναι μία πραγματική πρόκληση. Ειδικά την στιγμή που από την «εξίσωση» θα λείπουν και οι Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0