Πρόσωπα

Η τέλεια «ληστεία»: Η Άρσεναλ «έκλεψε» την Τσέλσι σε ένα βράδυ, με 12 εκατομμύρια για τον Ζορζίνιο!

Η τέλεια «ληστεία»: Η Άρσεναλ «έκλεψε» την Τσέλσι σε ένα βράδυ, με 12 εκατομμύρια για τον Ζορζίνιο!

Μόλις 12 εκατομμύρια λίρες κόστισε στην Άρσεναλ ο Ζορζίνιο, με τον Μικέλ Αρτέτα να αισθάνεται πως η ομάδα του έχει μία «χρυσή» ευκαιρία. Τον πήρε από την Τσέλσι, τον χρειάστηκε άμεσα και ο Ιταλός απέδειξε σε δύο εμφανίσεις ως βασικός πως η πρώην ομάδα του έκανε λάθος!

Η Άρσεναλ αναζητούσε έναν αμυντικό μέσο με ορισμένες προϋποθέσεις κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Δεν ήθελε να ξοδέψει χρήματα απλώς για να ενισχυθεί, αλλά να πάρει έναν ποδοσφαιριστή, που επί της ουσίας θα έπειθε τον Μικέλ Αρτέτα και τον κόσμο της, πως αν ο Τόμας Πάρτεϊ χάσει ορισμένα ματς, αυτός θα μπορούσε να καλύψει επάξια το κοινό του.

Οι λύσεις ήταν αρκετές, τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ακόμη περισσότερα, αλλά η προσοχή όλων αρχικά στράφηκε στον Μόισες Καϊσέδο. Ήταν πάρα πολλά όμως τα 90+ εκατομμύρια που ζητούσε η Μπράιτον για να δώσει το «πράσινο φως», με συνέπεια ο Ζορζίνιο της Τσέλσι να αποτελέσει την δεύτερη επιλογή.

Τα «συν» που χαρακτήριζαν την εν λόγω περίπτωση, έδειχναν να ξεπερνούν κατά πολύ τα αρνητικά της γνωρίσματα. Ουδείς σκέφτηκε την κόντρα μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι και όλοι στο «στρατόπεδο» των «κανονιέρηδων» θεώρησαν πως πρόκειται για την ιδανική επιλογή.

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στους μεγαλύτερους τελικούς του ποδοσφαίρου, με τρόπαια στην συλλογή του, με σπουδαίες παραστάσεις και πολύ δε περισσότερο, με πάρα πολλά παιχνίδια σε επίπεδο Premier League. Έμοιαζε πως θα μπορούσε να ενισχύσει άμεσα και πλέον, αυτό είναι γεγονός.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που αποκτήθηκε με μόλις 12 εκατομμύρια λίρες. Ένα ποσό δηλαδή που η Άρσεναλ ενδεχομένως να αντλούσε, ακόμη και αν… αύριο αποφάσιζε να πουλήσει τον Ρις Νέλσον, που τους τελευταίους τρεις μήνες, είναι τραυματίας.

Το ποσό δαπανήθηκε, ο Ζορζίνιο πέταξε τα μπλε και φόρεσε τα κόκκινα και η επίδρασή του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του είναι άμεση. Ο Τόμας Πάρτεϊ χτύπησε και ο Ιταλός κλήθηκε να πάρει την θέση του, σε μία κακή περίοδο για την Άρσεναλ, η οποία μετρούσε τρία διαδοχικά ματς δίχως νίκη, για πρώτη φορά στην σεζόν.

Το ντεμπούτο του ως βασικός με την Άστον Βίλα, ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχημένο. Εκπληκτική εμφάνιση, σχεδόν αλάνθαστος, συνεπέστατος ανασταλτικά και μία ακόμη «τρανή» απόδειξη πως ό,τι χάνει σε ταχύτητα – που δεδομένα είναι αργός – το κερδίζει στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το παιχνίδι.

Η ικανότητά του στο να διαβάζει την πρόθεση του αντιπάλου δεν τίθεται σε σύγκριση με άλλον ποδοσφαιριστή των «κόκκινων» και το γκολ του στο «Βίλα Παρκ» προήλθε από μία γρήγορη απόφαση της… στιγμής. Τροφοδοτήθηκε, σούταρε με… εξωτερικό φάλτσο, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στα δίχτυα, μετά από παρέμβαση του Μαρτίνες και ο Ζορζίνιο επί της ουσίας χάρισε το «διπλό» στην Άρσεναλ.

Μία τεράστια νίκη, που ναι μεν εν τέλει ολοκληρώθηκε στο 4-2, αλλά εκείνο το σουτ του Ιταλού, ενδέχεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην πορεία της σεζόν για την Άρσεναλ!

Από εκεί και πέρα, ο Ζορζίνιο είδε τον Τόμας Πάρτεϊ να επιστρέφει στην αποστολή για το «Κινγκ Πάουερ» και το ματς με την Λέστερ, αλλά ξεκίνησε εκ νέου βασικός. Ένα ακόμη καλύτερο ματς για τον ίδιο, συγκριτικά με το «Βίλα Παρκ», με τον Ζορζίνιο να είναι πρώτος σε κάθε είδους στατιστική κατηγορία.

Πρώτος σε επαφές με τη μπάλα, πρώτος σε επιτυχημένες μεταβιβάσεις, πρώτος σε αναχαιτίσεις και πρώτος σε τάκλιν. Εντυπωσιακός, με τον Ιταλό να μετρά και 16 περισσότερες πάσες στο πρώτο μέρος, αναλογικά με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που επίσης βρίσκονταν στο χορτάρι.

Συνέπεια; Δεύτερη νίκη της Άρσεναλ με αυτόν βασικό, 5ο clean sheet εκτός έδρας, 10η επικράτηση μακριά από το «Έμιρεϊτς» και διατήρηση στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2, με ματς λιγότερο, από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μάλλον, η Άρσεναλ «έκλεψε» την Τσέλσι πριν από ένα μήνα, δίνοντας μόλις 12 εκατομμύρια για τον Ζορζίνιο, και οι «μπλε» το καταλαβαίνουν τώρα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0