Πρόσωπα

Είναι τρελός ο Ισπανός! Melqui, ο πιο πιστός φαν του μπασκετικού Ολυμπιακού

Είναι τρελός ο Ισπανός! Melqui, ο πιο πιστός φαν του μπασκετικού Ολυμπιακού

Ο Melqui, ο 50χρονος Ισπανός που αγαπάει την Ελλάδα λόγω του Ολυμπιακού και τον ακολουθεί σε κάθε Final 4 την τελευταία δεκαετία, μιλάει στο BN Sports για την ομάδα της καρδιάς του.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Melqui έμαθε τον μπασκετικό Ολυμπιακό κι άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον για ό,τι είχε σχέση με την ομάδα και την Ελλάδα. Η πρώτη του επαφή με τους ερυθρόλευκους ήταν το 1995 στο Final 4 στην πόλη του, την Σαραγόσα. Είδε 4.000 οπαδούς να έχουν ακολουθήσει την ομάδα στην Ισπανία και τον γοήτευσε το πάθος τους. Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς εικόνες όλα ήταν μονόδρομος για τον Melqui. Λόγω του Ολυμπιακού ήθελε να γνωρίσει τα πάντα γύρω από την ομάδα και την Ελλάδα, όπως και έγινε!

Πήρε την δύσκολη απόφαση να μάθει ελληνικά για να μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της χώρας μας άμεσα. Γνώρισε την ιστορία της Ελλάδας, τη μουσική της, τη γαστρονομία της και αγάπησε κάθε πτυχή της. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα δεύτερο σπίτι για εκείνον, αφού την έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι καλές διακοπές για μένα ξεκινούν σ'ένα ελληνικό νησί».

7_1.jpg

Μια φορά έχει παρακολουθήσει αγώνα στο ΣΕΦ, το 2008 σε μια αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κατάμεστο γήπεδο, φοβερή ατμόσφαιρα και νίκη του Ολυμπιακού τι άλλο να ζητήσει; Την επόμενη σεζόν μάλιστα προγραμματίζει ταξίδι στην Ελλάδα με την οικογένειά του για να παρακολουθήσουν έναν εντός έδρας αγώνα της ομάδας. «Θέλω να πάω με τα παιδιά μου στο ΣΕΦ για να γνωρίσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού».

Ο Melqui έχει ακολουθήσει τον Ολυμπιακό σε 5 διαφορετικά Final 4 (2012, 2013, 2015, 2017, 2022) πανηγυρίζοντας σαν φίλαθλος κι αυτός πια δύο κατακτήσεις Euroleague και έχει πάει στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Βιτόρια και τη Βαλένθια (πιο πρόσφατα) για να παρακολουθήσει αγώνες της regular season. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει του παίκτες της ομάδας της καρδιάς του, να φωτογραφηθούν και να του υπογράψουν την ερυθρόλευκη φανέλα του.
2_1_1.jpg

5_2.jpg

Για τον Melqui ο παίκτης που ξεχώριζε ήταν ο Σπανούλης «Ήταν αρχηγός» μου είπε και τα λόγια του δεν… σήκωναν αμφισβήτηση. «Στα ισπανικά λέμε η μπάλα δεν καίει πότε στα χέρια του!» Από την φετινή ομάδα του αρέσει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης γιατί πιστεύει πως παίζει με δύναμη και ψυχή. Η αδυναμία του όμως δεν κρύβεται. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο παίκτης που του χάρισε την πιο δυνατή στιγμή σαν φίλος του Ολυμπιακού. Το νικητήριο καλάθι του στην Κωνσταντινούπολη το 2012 που χάρισε την κούπα στην ομάδα ήταν «θαύμα» κι όπως λέει κι ο ίδιος: «Ο Πρίντεζης είναι πολύ καλό παιδί με ποιότητα. Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» μας λέει με άψογα ελληνικά.

1_1_1.jpg

Αγαπάει τόσο τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό που στα δύο παιδιά τους με την Ελένη, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, έχουν δώσει ελληνικά ονόματα! Ο Νίκος και η Ελένη. Έχουν έρθει οικογενειακώς στη χώρα μας, έχουν γευτεί το αγαπημένο τους σουβλάκι στο Μοναστηράκι, έχουν ακούσει την Χαρούλα Αλεξίου και το μόνο που απομένει είναι να δουν και οι 4 την ομάδα του Μπαρτζώκα στο κατάμεστο ΣΕΦ.

3_5.jpg

Ευτυχία Οικονομίδου 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0