Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: Κορυφαίος σκόρερ… δίπλα σε Κριστιάνο, Ρομάριο και Πελέ! (video)

Λιονέλ Μέσι: Κορυφαίος σκόρερ… δίπλα σε Κριστιάνο, Ρομάριο και Πελέ! (video)

Με το γκολ απέναντι στη Μαρσέιγ (26/02), ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα του. Έφτασε τα 700 γκολ σε συλλογικό επίπεδο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Αργεντινός σταρ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τη φετινή σεζόν. Είναι κομβικός για την Παρί Σεν Ζερμέν τόσο στη δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα. Με το γκολ στο Στάδιο Βελοντρόμ, έφτασε τα 700 τέρματα στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, ο Μέσι σε 778 εμφανίσεις με τη Μπαρτσελόνα είχε σημειώσει 672 γκολ, ενώ με τους «Παριζιάνους» μετρά 28 γκολ σε 62 συμμετοχές. Βρίσκεται ήδη στη λίστα με τους καλύτερους εκτελεστές, δίπλα σε ονόματα όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πελέ, ο Ρομάριο και ο Φέρεντς Πούσκας.

Κριστιάνο Ρονάλντο (709 γκολ)

Ο Πορτογάλος βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας σκοράρει 709 τέρματα σε επίπεδο συλλόγων. Στα 20 χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του, αποτελεί μόνιμη απειλή για τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Την πρώτη χρονιά στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας σκόραρε πέντε τέρματα. Ακολούθησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 145 γκολ και στις δύο «θητείες» του στην ομάδα. Στη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε θρύλος, με 450 γκολ και αμέτρητες επιτυχίες. Το 2018 εντάχθηκε στη Γιουβέντους και στα τρία χρόνια παραμονής του πρόλαβε να σημειώσει 101 γκολ, ενώ ήδη τη φετινή σεζόν στην Αλ Νάσρ μετρά οχτώ γκολ σε έξι αγώνες. Ο συνολικός απολογισμός του, 709 γκολ σε 955 εμφανίσεις με συλλόγους, είναι σίγουρα κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.

Ρομάριο (689 γκολ)

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός,  ήταν αναμφίβολα ένας από τους πιο δεινούς σκόρερ της ιστορίας. Στη διάρκεια της καριέρας του, σκόραρε 689 γκολ με τις ομάδες που αγωνίστηκε. Ξεκίνησε από τη Βάσκο ντα Γκάμα, πέρασε από την Ευρώπη με τη φανέλα της Αιντχόβεν, της Μπαρτσελόνα και της Βαλένθια, ενώ είχε και μια σύντομη παρουσία στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

Πελέ (680 γκολ)

Ο Πελέ έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος. Με τη Σάντος έβαλε 643 γκολ και αγαπήθηκε όσο κανένας. Ακολούθησε ένα διετές πέρασμα από την Αμερική το 1975. Με τη φανέλα της Νιου Γιορκ Κόσμος, πρόσθεσε άλλα 37 γκολ στο συνολικό απολογισμό του και έγινε ορόσημο για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

Φέρεντς Πούσκας (587 γκολ)

Τη λίστα συμπληρώνει ένας παλιός γνώριμος από το πέρασμά του από την Ελλάδα ως προπονητής. Ο Φέρεντς Πούσκας είναι ο σημαντικότερος Ούγγρος ποδοσφαιριστής της ιστορίας. Δεινός σκόρερ, με καριέρα σε Χόνβεντ Βουδαπέστης και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πούσκας σημείωσε 587 γκολ σε 583 εμφανίσεις με τους δύο συλλόγους.

Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0