Πρόσωπα

Ρεάλ Μαδρίτης: Το νέο «πουλέν» ακούει στο όνομα Άλβαρο Ροντρίγκες

Ρεάλ Μαδρίτης: Το νέο «πουλέν» ακούει στο όνομα Άλβαρο Ροντρίγκες

Ο Άλβαρο Ροντρίγκες είναι μόλις 18 χρονών και έχει καταφέρει να κάνει ολόκληρη την Ευρώπη να συζητάει για αυτόν.

Στην «τρυφερή» ηλικία των 18 οι νέοι κάνουν μεγάλα και μακρινά όνειρα για το μέλλον και την ζωή τους. Ο Άλβαρο Ροντρίγκες δεν κάνει πλέον όνειρα, αλλά τα ζει. Το φετινό ντέρμπι ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μπορεί να έληξε ισόπαλο με 1-1 (25/02) όμως ο Άλβαρο δεν θα το ξεχάσει ποτέ και ας μην κέρδισε η ομάδα του.

Η πρώτη του συμμετοχή στην La Liga (είχε μπει και αλλαγή απέναντι στην Καθερένιο 03/01 στο 68’ για την φάση των «16» του Copa Del Rey) ήρθε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Οσασούνα (18/02). Ο νεαρός Ουρουγουανός μπήκε αλλαγή στο 88ο λεπτό και σε διάστημα μόλις τριών λεπτών «σέρβιρε» το δεύτερο γκολ της Ρεάλ στον Ασένσιο για το 2-0 κλειδώνοντας και το παιχνίδι για την ομάδα του.   

Πολύ καλά σημάδια γραφής από τον 18χρονο στα πρώτα λεπτά συμμετοχής του με την φανέλα της Ρεάλ. Η κορύφωση όμως ήρθε στο χθεσινό (25/02) ντέρμπι της Μαδρίτης. Η Ατλέτικο μπορεί να είχε μείνει με 10 από το 64’ με την απευθείας κόκκινη που δέχτηκε ο Κορέα, αυτό όμως δεν την εμπόδισε στο να προηγηθεί με την κεφαλιά του Χιμένες στο 78ο λεπτό. Ο Ροντρίγκες  που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο από το 77’ εξελίχθηκε στον ήρωα του παιχνιδιού. Εξαιρετικό χτύπημα κόρνερ του Μόντριτς στο 85’ βρίσκει τον Άλβαρο στην καρδιά της περιοχής και αυτός με άψογη κεφαλιά βάζει το παρθενικό του γκολ φορώντας τα λευκά της «Βασίλισσας» για το 1-1.

Ο πανηγυρισμός του ίσως δείχνει περισσότερα για τον Ροντρίγκες από το ίδιο του το γκολ. Να είσαι 18 χρονών και να σκοράρεις σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο. Όλοι θα πανηγύριζαν σαν τρελοί, όχι όμως ο Άλβαρο. Ο Ουρουγουανός στέλνοντας φιλιά στη κερκίδα έτρεξε στο κέντρο του γηπέδου και περίμενε την Ατλέτικο να κάνει σέντρα και να ξανά ξεκινήσει το παιχνίδι. Το μυαλό του ήταν αποκλειστικά στην νίκη, δεν είχε χρόνο να πανηγυρίσει. 

Ο μικρός φαίνεται πως έχει την νοοτροπία αλλά και το ταλέντο που χρειάζεται για να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν τελικά θα τα καταφέρει.

 

Άγγελος Κρεμαστός  

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0