Πρόσωπα

Χάμες Ροντρίγκες: Στα ντέρμπι βγαίνει μπροστά και φωνάζει… παρών! (vid)

Χάμες Ροντρίγκες: Στα ντέρμπι βγαίνει μπροστά και φωνάζει… παρών! (vid)

«Ντέρμπι αιωνίων» το Σάββατο (25/2, 20:30) στο Γ. Καραϊσκάκης με τις προσωπικότητες να καθορίζουν συχνά πυκνά αγώνες τέτοιου είδους. Και ο Ολυμπιακός σίγουρα μπορεί να αισθάνεται τυχερός έχοντας στο δικό του… στρατόπεδο τον Χάμες Ροντρίγκες των μεγάλων παιχνιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Η «μητέρα των μαχών» στον ελληνικό αθλητισμό απέχει μόλις λίγες ώρες και όπως είναι λογικό το επερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό συγκεντρώνει τα απανταχού βλέμματα. Τέτοια παιχνίδια έχουν από μόνα τους τη δική τους βαρύτητα όμως αν αναλογιστεί κανείς και το βαθμολογικό ενδιαφέρουν από το οποίο συνοδεύεται το διακύβευμα του εν λόγω παιχνιδιού, τότε γίνεται απολύτως κατανοητή η αιτία που το ενδιαφέρον πολλαπλασιάζεται.

Από τη διακοπή και μετά, το σύνολο του Μίτσελ Γκονάζελθ εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένο στο χορτάρι, καταφέρνοντας να… ροκανίσει τη διαφορά από την κορυφή και να μπει και πάλι στη διεκδίκηση των κεκτημένων του. Για να το κάνει όμως αυτό πρέπει να βρει τον τρόπο όχι μόνο να μην χάνει σε ντέρμπι με τους υπόλοιπους διεκδικητές αλλά και να κερδίζει αυτά τα λεγόμενα «εξάποντα». Καθώς μπορεί οι Πειραιώτες να παρουσιάζουν ένα πιο σοβαρό και καλό πρόσωπο απέναντι στους πιο αδύναμους αντιπάλους, όμως αυτό δεν αρκεί όταν κάνεις πρωταθλητισμό.
5806277.jpg

Για να σπάσουν το… ρόδι οι «ερυθρόλευκοι» και να πάρουν το πρώτο τους φετινό ντέρμπι (από το Big-4) πρέπει να κάνουν αρκετά πράγματα καλά στο φαληρικό γήπεδο σε λίγες ώρες από τώρα (25/2, 20:30) αλλά και να έχουν σε καλή μέρα τα ατού τους. Ένα από αυτά, το σπουδαιότερο μεσοεπιθετικά, είναι ο Ροντρίγκες, ο οποίος άφησε πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ένας Χάμες ο οποίος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό των Πειραιωτών και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει κατορθώσει έως τώρα να κάνει αισθητή την παρουσία του στα μεγάλα παιχνίδια, ακόμα και αν αυτό δεν έχει αποτυπωθεί στον απόλυτο βαθμό στη στατιστική του απεικόνιση.

Όσα φαίνονται κοιτώντας τους αριθμούς

Η ποδοσφαιρική αξία του Κολομβιανού σούπερ σταρ είναι αδιαμφισβήτητη και εκείνος φρόντισε να δείξει ένα ψήγμα αυτής με το… καλημέρα στο μικρόκοσμο του «βασιλιά των σπορ» στη χώρα μας. Ο Χάμες Ροντίγκες μάλιστα έχει κατορθώσει να… πλήξει τους Θεσσαλονικείς τη μία από τις δύο φορές που έχει συναντήσει έκαστος, στο πλαίσιο της Super League.

Αρχικώς ήταν ο άνθρωπος που είχε φέρει το ματς στα ίσα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην ήττα των «ερυθρολεύκων» από την αρμάδα του Λουτσέσκου στο Γ. Καραϊσκάκης στον πρώτο γύρο (2-1) ενώ στο ίδιο γήπεδο, 10 στροφές αργότερα, από το δικό του «μαγικό» αριστερό βγήκε η σέντρα στην… καρδιά της άμυνας του Άρη για το τελικό 1-0 από τον Μασούρα.

Όσα δεν καταγράφηκαν αλλά… τρόμαξαν!

Ο Ολυμπιακός ναι μεν δεν έχει κατορθώσει να πάρει έως τώρα κάποιο ντέρμπι, όμως αφού δεν μπορεί να τα κερδίσει φροντίζει τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία να μην τα χάνει κιόλας. Στον πρώτο γύρο κόντρα στους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Χάμες (μαζί με τους Χουάνγκ και Πασχαλάκη) για κορυφαίο τους και ο Κολομβιανός «αρτίστας» ήταν με διαφορά ό,τι πιο επικίνδυνο είχαν να αντιπαραβάλουν.

Στη Λεωφόρο, «άγγιξε» πολλές φορές το γκολ αλλά είτε ο Μπρινιόλι (εκείνη η απίθανη απόκρουση στο 62’) είτε τα απρόσεκτα τελειώματά του, του στέρησαν το γκολ. Πάντως σε εκείνο το παιχνίδι που είχε λήξει ισόπαλο με 1-1 χάρις το ανόητο μαρκάρισμα του Άβιλα και κόντρα σε έναν απροσπέλαστο τότε Παναθηναϊκό, ο Ροντρίγκες είχε βγάλει στο χορτάρι ένα μεγάλο μέρος του ταλέντου του.

Επίσης, στην αναμέτρηση που έκλεισε τον πρώτο γύρο απέναντι στην σαφώς ανώτερη ΑΕΚ, το «δεκάρι» του Ολυμπιακού ήταν ξανά ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η αρμάδα του Μίτσελ και ο μοναδικός από όσους αγωνίστηκαν που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ του Μασούρα που έβγαλε την ασίστ).

Με λίγα λόγια, ο Χάμες Ροντρίγκες όχι μόνο δεν… κρύβεται στα μεγάλα παιχνίδια αλλά βγαίνει και μπροστά. Εκεί που τον έχει περισσότερο ανάγκη ο Ολυμπιακός, ο Κολομβιανός «αστέρας» δηλώνει… παρών και αυτό πρέπει να κάνει και τώρα αν οι Πειραιώτες θέλουν να μείνουν σε τροχιά πρωταθλήματος. Ο Χάμες αποτελεί την «σταθερά» του Ισπανού τεχνικού στα ντέρμπι αν και μόνος του, κανένας δεν μπόρεσε να φέρει την… άνοιξη.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0