Πρόσωπα

Η Ευρώπη στα «πόδια» του Μαυροπάνου, ενώ η Στουτγκάρδη... καίγεται; Κι όμως, γίνεται! (video)

Η Ευρώπη στα «πόδια» του Μαυροπάνου, ενώ η Στουτγκάρδη... καίγεται; Κι όμως, γίνεται! (video)
Η Στουτγκάρδη «μάχεται» για την παραμονή, την ώρα που η λίστα των ενδιαφερόμενων για τον Ντίνο Μαυροπάνο μεγαλώνει. Προφανώς, δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός.
Έκτη χειρότερη άμυνα ενός πρωταθλήματος 18 ομάδων, με μόλις δύο clean sheets και 36 γκολ παθητικό σε 21 αγωνιστικές. Οι αριθμοί δικαιολογούν απολύτως την πορεία της Στουτγκάρδης έως τώρα. Οι 19 βαθμοί της την τοποθετούν στην 14η θέση της Bundesliga, αλλά δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, μιας κι έχει ίση συγκομιδή με την Μπόχουμ που βρίσκεται στην 16η θέση και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η προβληματική αμυντική της εικόνα θα περίμενε κανείς -δικαιολογημένα- να φέρει στο στόχαστρο τους κεντρικούς της αμυντικούς. Πράγματι, ο ένας εξ αυτών βρίσκεται στο στόχαστρο. Όχι όμως των φιλάθλων, αλλά κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, για πολύ καλούς -και μεταγραφικούς- λόγους. Πώς είναι δυνατόν; Οι αριθμοί έχουν και πάλι την εξήγηση.
Βόλφσμπουργκ, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης -προς το παρόν- φέρεται να έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στον Ντίνο Μαυροπάνο. Πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από τη Στουτγκάρδη, ο Έλληνας στόπερ ίσως φέρει πέντε φορές στα ταμεία του συλλόγου, τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2022 από την Άρσεναλ. Η τιμή εκκίνησης έχει τοποθετηθεί στα 15 εκατ. ευρώ και μοιάζει άκρως λογική.
Η 6η χειρότερη άμυνα της Bundesliga έχει τον κεντρικό αμυντικό με τα περισσότερα «κλεψίματα» ανά ματς (2.2), τον δεύτερο σε μπλοκαρισμένα σουτ (0.9) και τον τέταρτο στη γενικότερη αξιολόγηση (7.14), με ελάχιστη διαφορά πίσω από τον πρώτο, Βίλι Όρμπαν (7.19), της Λειψίας.

Σε 21 αγωνιστικές, ο Ντίνος Μαυροπάνος δεν έχει υποπέσει σε λάθος που οδήγησε σε επικίνδυνο σουτ, άρα και γκολ, ενώ δεν έχει ανατρέψει αντίπαλο εντός περιοχής, ώστε να παραχωρήσει πέναλτι.

Έτσι εξηγείται, λοιπόν, το ενδιαφέρον ποδοσφαιρικών κολοσσών, αλλά και η εκτόξευση των απαιτήσεων της Στουτγκάρδης, από τους επίδοξους «μνηστήτες».

Άλλωστε, πέραν των αμυντικών του κατορθωμάτων, πρόκειται και για έναν παίκτη που βρίσκεται στο Top-5 των πρώτων σκόρερ του συλλόγου, με δύο γκολ έως τώρα. Στατιστικό που φανερώνει πως το πρόβλημα της Στουτγκάρδης, δεν βρίσκεται -μόνο- στα μετόπισθεν.



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0