Πρόσωπα

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι: Σομποσλάι και Χάαλαντ συναντιούνται ξανά αλλά μόνο ένας θα χαμογελάσει!

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι: Σομποσλάι και Χάαλαντ συναντιούνται ξανά αλλά μόνο ένας θα χαμογελάσει!

Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι αναμετρώνται για τη φάση των «16» του UEFA Champions League (22/02). Έρλινγκ Χάαλαντ και Ντομινίκ Σομποσλάι θα ξαναβρεθούν μετά το κοινό τους παρελθόν στην Σάλτσμπουργκ, αλλά και τις μονομαχίες στα γήπεδα της Bundesliga.

Δύο ποδοσφαιριστές με ιδιαίτερες σχέσεις θα ξαναβρεθούν ως αντίπαλοι στην Ρεντ Μπουλ Αρένα. Οι δυο τους, είναι δίχως αμφιβολία από τα πιο επιτυχημένα project που έχει αναπτύξει η Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ τα τελευταία χρόνια. Μαζί συνυπήρξαν στην Αυστρία, γρήγορα όμως «τράβηξαν» τα βλέμματα και αναχώρησαν για κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Χάαλαντ και Σομποσλάι συνέχισαν στην Bundesliga, με τον πρώτο να είναι συγκλονιστικός και να εντάσσεται αργότερα στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η κοινή παρουσία στη Σάλτσμπουργκ

Ο Σομποσλάι αποκτήθηκε από τη Σάλτσμπουργκ τον Ιανουάριο του 2018, σε ηλικία 18 ετών. Ο Χάαλαντ ήρθε στην ομάδα ένα χρόνο αργότερα , έχοντας ήδη αφήσει πολύ θετικά δείγματα στη Μόλντε. Όπως έχει δηλώσει ο νυν μέσος της Λειψίας, οι δυο τους ήρθαν αμέσως κοντά. Ωστόσο, ο Νορβηγός είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στη συνέχεια εκτοξεύτηκε. Με 28 γκολ και επτά ασίστ σε 22  αγώνες, έδειξε πως δε θα παραμείνει στο Σάλτσμπουργκ για πολύ ακόμα. Πράγματι, η Ντόρτμουντ τον απέκτησε στη μέση της σεζόν για 30 εκατομμύρια ευρώ.  Εκείνη τη χρονιά, ήταν εντυπωσιακός και ο Ούγγρος παίκτης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της έτερης ομάδας της Ρεντ Μπουλ.

Στο κοινό τους πέρασμα, κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα Αυστρίας, ενώ αγωνίστηκαν και στους ομίλους του Champions League, απέναντι σε Λίβερπουλ, Νάπολι και Γκενκ.

Αντίπαλοι στη Bundesliga

Η Γερμανία και η Bundesliga αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα και των δύο ποδοσφαιριστών. Στη Βεστφαλία, ο Χάαλαντ ήταν ασταμάτητος. Ηγήθηκε επιθετικά της Ντόρτμουντ έχοντας εξωπραγματικά νούμερα στο διάστημα παραμονής του. Με 86 γκολ και 23 ασίστ σε 89 αγώνες, έγινε περιζήτητος στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Σομποσλάι έκανε το ταξίδι για τη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2021, με διαφορετικό όμως προορισμό. Η Λειψία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν εκείνη που «κέρδισε» την υπογραφή του, με αποτέλεσμα οι δύο πρώην συμπαίκτες να βρεθούν αντίπαλοι στο ίδιο πρωτάθλημα. Αντιμέτωποι στο γήπεδο βρέθηκαν μια φορά, στη νίκη της Λειψίας με 1-4 στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ, τη σεζόν 2021-2022. Με την ολοκλήρωση της χρονιάς, ο Χάαλαντ μετακινήθηκε στην Αγγλία, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά

Στην αναμέτρηση της Τετάρτης (22/02), οι δύο τους θα μονομαχήσουν σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Ο Χάαλαντ θέλει να οδηγήσει τη Μάντσεστερ Σίτι στην πολυπόθητη κατάκτηση του UEFA Champions League, αλλά για να το κάνει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λειψίας , «πληγώνοντας» τον παλιό του φίλο και συμπαίκτη. Μετά τη ρεβάνς του Έτιχαντ πάντως, μόνο ένας θα χαμογελάσει.

Πάνος Κορομηλάς 

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0