Πρόσωπα

Ο Παναθηναϊκός στο… πεπρωμένο του Σερέλη! (video)

Ο Παναθηναϊκός στο… πεπρωμένο του Σερέλη! (video)

Ο Χρήστος Σερέλης αφήνει για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες την ομάδα της… καρδιάς του για χάρη του Παναθηναϊκού και το BN Sports ασχολείται με την ιδιαίτερη σχέση που έχει «χτίσει» ο Έλληνας τεχνικός με τους πράσινους τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

«Όλοι έχουμε γραμμένο που το λένε πεπρωμένο και κανένας δεν μπορεί να τ' αποφύγει» ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας και ταιριάζει… γάντι στο δίπολο Σερέλης-Παναθηναϊκός. Σίγουρα, όταν η κουβέντα αφορά έναν άνθρωπο που είχε βγάλει… ρίζες στο Λαύριο και μετέτρεψε τα 4 παιχνίδια (τόσο αρχικά θα καθόταν το μακρινό 2004) σε μια ολόκληρη ζωή (σχεδόν 19 χρόνια είναι αυτά) , τότε ο τόπος εκείνος είναι το «σπίτι» του. Ωστόσο και παρότι ο Χρήστος Σερέλης θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού ως πρώτος προπονητής, τους δένουν πολλά και διάφορα τα τελευταία χρόνια, τα οποία ήρθε το BN Sports να «σκαλίσει».
5815080_2.jpg

Σεζόν 2017-18: Έφτασε τους… άτρωτους «πράσινους» στο αμήν τους!

Μια πενταετία πίσω, μπορεί να μην υπήρχε Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου του «τριφυλλιού», παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός ήταν σε σαφώς καλύτερη μοίρα συγκριτικά με το σήμερα και απόλυτα κυρίαρχος εντός των τειχών.

Οι «πράσινοι» έπρεπε να φτάσει Ιούνιος για να χάσουν το πρώτο τους παιχνίδι στο εγχώριο πρωτάθλημα όντας σαρωτικοί τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και τα playoffs μέχρι τους τελικούς (πήραν τον τίτλο με πλεονέκτημα και 3-2 από τον Ολυμπιακό). Μονάχα δύο ομάδες μπόρεσαν να τους βγάλουν το… λάδι και η μία από αυτές ήταν η αρμάδα του Χρήστου Σερέλη, την 13η Αγωνιστική της Basket League (η άλλη ήταν ο Κολοσσός). Το Λαύριο έπεσε «μαχόμενο» στο ΟΑΚΑ (120-118), με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται δύο παρατάσεις για να κάμψει την αντίστασή του.

Σεζόν 2018-19: Το… ντόμινο του υποβιβασμού που ήρθε μέσω Παναθηναϊκού και η δυσαρέσκεια του Σερέλη!

Και ενώ στο Λαύριο είχαν θέσει τον πήχη ψηλά μετά και την πρώτη τους συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά. Η αλησμόνητη κόντρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κυρίως εκτός παρκέ (η αποχώρηση «ερυθρολεύκων» από το ΟΑΚΑ στο ματς Κυπέλλου, το μέχρι… τέλους των Αγγελόπουλων κλπ.) πήρε… μπάλα και τους υπόλοιπους με μεγαλύτερο χαμένο το Λαύριο.

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και στην πόλη των μεταλλείων γνωρίζουν πως με νίκη επί του Ηφαίστου και φυσιολογική ήττα της Κύμης από τον Παναθηναϊκό, μένουν στην κατηγορία (υπερτερούσαν στην ισοβαθμία). Παρόλα αυτά και πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του Λαυρίου, το «τριφύλλι» δεν κατεβαίνει στο ματς με τους Ευβοιώτες (για να τερματίσει 3ο και να διασταυρωθεί με τον «άσπονδο εχθρό» του στα προημιτελικά), η Κύμη παίρνει τον αγώνα στα χαρτιά και το Λαύριο πέφτει κατηγορία ανεξαρτήτως αποτελέσματος δικού του. Γεγονός που εν τέλει δεν συνέβη ποτέ βέβαια αφού έμεινε στα «σαλόνια» παίρνοντας το ΑΦΜ της ομάδας από την Εύβοια.
ττττ.jpg

Ο απαρηγόρητος εκείνο το διάστημα Χρήστος Σερέλης διαμήνυε όπου μιλούσε πως η εξέλιξη ήταν πέρα για πέρα άδικη, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την κίνηση του Παναθηναϊκού που είχε… παράπλευρες απώλειες.

«Είναι η πρώτη φορά που πέφτουμε κατηγορία και δεν έχω βιώσει ξανά κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Δεν είναι ο υποβιβασμός το θέμα αλλά ο τρόπος», είχε πει σε συνέντευξή του στο sdna.gr και υπερθεμάτισε επίσης «Θεωρήθηκε ως «φυσιολογική» η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην παίξει, όμως υπήρχαν άλλες δύο ομάδες, εμείς και το Ρέθυμνο, όπου από αυτή την απόφαση εξαρτιόμασταν 100%». Ενώ επίσης είχε αναφέρει στα λεγόμενά του τότε πως: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, περνάνε πολλά από το μυαλό μου για όλους, για τις ομάδες που δεν κατεβήκαν, για το πως ξεκίνησε όλο αυτό και ότι παρουσιάζεται ως κάτι το φυσιολογικό ότι πέσαμε. Η ζωή προχωράει, όμως το μεγαλύτερο αίσθημα είναι η αδικία και θεωρώ πως δεν έπρεπε να πέσει το Λαύριο στην Α2».

Σεζόν 2020-21: Το… γαλατικό χωριό που έφτασε μέχρι τους τελικούς!

Όχι πως η συμμετοχή στα playoffs του Basketball Champions League είναι γεγονός μικρής σημασίας παρόλα αυτά το μεγάλο παράσημο τόσο του ίδιου του Χρήστου Σερέλη (αναδείχθηκε και κορυφαίος κόουτς εκείνη τη χρονιάς) όσο και του Λαυρίου είναι φυσικά η συμμετοχή στους τελικούς της Basket League προ δύο ετών.

Εκείνη η αρμάδα, ελλείψει Ολυμπιακού, τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας και στα playoffs απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η πορεία των 26 πρώτων αγωνιστικών. Το Λαύριο πέταξε εκτός τον Κολοσσό (σκούπα) και τον Προμηθέα Πατρών (3-2 στη σειρά) και έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, παίρνοντάς του μάλιστα και ένα παιχνίδι (είχε ισοφαρίσει σε 1-1).

Σεζόν 2021-22: Το … πέταγμα από τη «φωλιά» στο πρώτο κάλεσμα!

Η… ηλεκτρική καρέκλα στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού εδώ και μια δεκαετία «ξέβρασε» και τον Δημήτρη Πρίφτη. Μια ήττα από τον «αιώνιο» μεσούσης του Απριλίου ήταν αρκετή και σε ρόλο… πυροσβέστη βρέθηκε για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Βόβορας.

Ένας προπονητής όμως χρειάζεται και τους κατάλληλους βοηθούς δίπλα του και ο Παναθηναϊκός είχε «φωνάξει» μεταξύ άλλων και το Χρήστο Σερέλη για να πλαισιώσει το τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων» για τους επόμενους δυο μήνες. Μία κίνηση ως… πρόγευμα όπως αποδείχτηκε για το νέο, μεγαλύτερο φετινό «άνοιγμα».
3531754_1.webp

Σεζόν 2022-23: Το τιμόνι σε ένα καράβι… ακυβέρνητο εδώ και καιρό!

Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, ο Ντέγιαν Ράντονιτς πήγε να βγάλει και δεύτερη… παρέλαση στην Ελλάδα, παρόλα αυτά έστω και καθυστερημένα «πρυτάνευσε» η όποια λογική και ο Μαυροβούνιος τεχνικός απομακρύνθηκε με κάθε κόστος.

Και ενώ τα σενάρια για τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο έδιναν και έπαιρναν στη γειτονική χώρα της τελευταίες ημέρες, εμφανίστηκε στην καθημερινότητα του «τριφυλλιού» ένας άνθρωπος που έχει μια ιδέα από πρόσωπα και καταστάσεις στο «πράσινο στρατόπεδο». Ο Χρήστος Σερέλης καλείται να σώσει οτιδήποτε κι΄ αν σώζεται στη φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού, συναντώντας για μία ακόμα φορά το πεπρωμένο του, όντας στη… βιτρίνα αυτή τη φορά.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0