Πρόσωπα

Ο Φεράν Τόρες μετέτρεψε τη «γιούχα» σε αποθέωση μέσα σε ένα βράδυ!

Ο Φεράν Τόρες μετέτρεψε τη «γιούχα» σε αποθέωση μέσα σε ένα βράδυ!

Ο Φεράν Τόρες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Κάντιθ (2-0, 19/2) και είδε το κοινό του Καμπ Νόου να τον αποθεώνει για πρώτη φορά!

Μπορεί να μη σκόραρε, ούτε να «έγραψε» ασίστ. Ωστόσο ο Φεράν Τόρες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην άνετη νίκη 2-0 της Μπαρτσελόνα επί της Κάντιθ (19/2). Μέσα σε ένα βράδυ ο Ισπανός μετέτρεψε τη «γιούχα» σε αποθέωση!

Η απαίτηση του Τσάβι και το…τίποτα!

Ο Τσάβι ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα στις 6 Νοεμβρίου του 2021. Μια από τις πρώτες…απαιτήσεις του ήταν η αγορά του Φεράν Τόρες από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο πρόεδρος Λαπόρτα δε του χάλασε το χατίρι και τον Ιανουάριο του 2022 πλήρωσε περίπου 55.000.000 ευρώ στους «πολίτες» για χάρη του Ισπανού εξτρέμ.

Μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο Τόρες αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια με την καινούργια του ομάδα, και πέτυχε επτά γκολ. Το ξεκίνημα αυτό δεν ήταν κακό, αλλά δεν ξεσήκωνε κιόλας τους οπαδούς.

Το πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν ο Ισπανός winger άκουσε ουκ ολίγα από φιλάθλους και δημοσιογράφους. Μέχρι το Μουντιάλ του Κατάρ ο Τσάβι τον ειχε αφήσει έξω μόνο σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (στην πρεμιέρα). Είχε 14 συμμετοχές στη La Liga με δυο γκολ και έξι στο Champions League με τρία τέρματα, όλα κόντρα στη Βικτόρια Πλζέν.

Οι μέτριες εμφανίσεις του -και- στο Παγκόσμιο Κύπελλο έφεραν περαιτέρω γκρίνια και αμφισβήτηση. Όμως ο Τσάβι ήταν κάθετος: «Ο Φεράν δουλεύει πολύ και είναι σημαντικός για την ομάδα. Απλώς χρειάζεται χρόνο».

Ένα βράδυ ήταν ( ; ) αρκετό!

Η επιστροφή από το Κατάρ έφερε ακόμη οκτώ συμμετοχές, δίχως γκολ ή ασίστ και μια κόκκινη κάρτα (στο ντέρμπι με την Ατλέτικο). Συν τοις αλλοις, δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο στον νικηφόρο τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (3-1).

Οι «κουλες» ζητούσαν την πώλησή του το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο ίδιος ο παίκτης προσέλαβε ψυχολόγο για να μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση. Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Απέναντι στην -τίμια- Κάντιθ ο Φεράν Τόρες ήταν καταπληκτικός.

Ο 22 ετών άσος πραγματοποίησε 10 ντρίμπλες, δημιούργησε πέντε ευκαιρίες για γκολ, έκανε 11 σέντρες και κέρδισε 18 μονομαχίες. Φυσικά, έκανε και την παρακάτω απίθανη ενέργεια που έφερε το 1-0 του Σέρχι Ρομπέρτο:

Φυσικά, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης! «Πάντα πίστευα στον Φεράν. Ο κόσμος τον κρίνει μόνο από τα γκολ ή τις ασίστ, αλλά εμείς βλέπουμε άλλα πράγματα. Αυτή η εμφάνιση είναι καθοριστική για την αυτοπεποίθησή του. Ήταν εξαιρετικός!» δήλωσε ο Τσάβι αμέσως μετά στη συνέντευξη τύπου.

Τίποτα όμως δε μπορεί να συγκριθεί με το χειροκρότημα και την αποθέωση που «πήρε» από το κοινό του Καμπ Νόου. Ο Τόρες μέσα σε ένα βράδυ μετέτρεψε τη «γιούχα» σε χειροκρότημα!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0