Πρόσωπα

Ο Κουλιεράκης έκανε μόνος του, όσα οι Ίνγκασον, Βίντα και Μουκουντί μαζί! (video)

Ο Κουλιεράκης έκανε μόνος του, όσα οι Ίνγκασον, Βίντα και Μουκουντί μαζί! (video)

Η «δουλειά» του Κουλιεράκη κόντρα στην ΑΕΚ στο αμυντικό κομμάτι, ξεπέρασε αυτή των άλλων τριών στόπερ που πάτησαν το χορτάρι της Τούμπας. Το γκολ του, ήταν απλώς το... κερασάκι στην τούρτα.

Σχετικά Άρθρα

Η Τούμπα «κατακλύστηκε» από σκάουτερ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» κι αν αρχικά, το πρώτο όνομα στη λίστα ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη, μάλλον προστέθηκε κι αυτό του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

Σε μία βραδιά, που ο Κωνσταντέλιας έκανε... μάγια, με αποκορύφωμα την ασίστ του στο πρώτο γκολ, ο 19χρονος στόπερ ήταν απροσπέλαστος και με κίνηση σέντερ φορ στο 62', «κλείδωσε» τη νίκη για τον ΠΑΟΚ.

Ναι, η επιλογή του Γιώργου Αθανασιάδη να κινηθεί αρχικά προς την μπάλα και έπειτα να μην «βγει», προφανώς, του καταλογίζει μερίδιο ευθύνης. Η κίνηση του Κουλιεράκη, όμως, χωρίς την μπάλα, πριν νικήσει κατά κράτος τον προσωπικό του αντίπαλο στον «αέρα», είναι σεμιναριακή και σίγουρα δουλεμένη στην προπόνηση. Εξού και το σπριντ του προς τον πάγκο των «ασπρόμαυρων», για να πανηγυρίσει το γκολ του μαζί με τον βοηθό του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, δηλαδή τον άνθρωπο που «επιμελείται» τις στατικές φάσεις τους.

Πριν έρθει το γκολ, όμως, ο Κουλιεράκης έχει «καθαρίσει» 16 φάσεις. Ούτε μία, που είχε ο Βίντα, ούτε τρεις, που είχε ο Ίνγκασον, ούτε έξι, που είχε ο Μουκουντί. Με λίγα λόγια, οι άλλοι τρεις στόπερ που «πάτησαν» το χορτάρι της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής (19/02), δεν έκαναν όλοι μαζί, την αμυντική δουλειά που έκανε ο Κουλιεράκης! Παράλληλα, κανένας δεν είχε περισσότερες κερδισμένες «μάχες» στον αέρα (3), ενώ σε αυτές του εδάφους, ο Μουκουντί τον «ξεπέρασε» με τρεις έναντι δύο.

Αν αναζητά κανείς επίμονα να βρει κάποιο ψεγάδι στην εμφάνισή του, ίσως θα ήταν το 70% επιτυχίας (23/33) στις μεταβιβάσεις του. Σε καμία από αυτές τις δέκα λανθασμένες επιλογές του, όμως, δεν προέκυψε επικίνδυνη κατάσταση για τον ΠΑΟΚ.

Λένε πως ο καλύτερος οδηγός για να εκτιμάς κάτι, είναι να κοιτάς λίγο πίσω, την εξέλιξή του.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο ματς του πρώτου γύρου κόντρα στην ΑΕΚ. Και στα δύο γκολ της «Ένωσης», ο 19χρονος στόπερ ήταν «μέσα». Όχι μόνο δεν... καθαιρέθηκε, αλλά παρέμεινε βασικό «όπλο» στη φαρέτρα του Λουτσέσκου και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, «εξιλεώθηκε».

Και με τόσα «μάτια» στραμμένα στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (19/02), ίσως εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο από μία άτυπη ρεβάνς.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0