Πρόσωπα

«Μικρός» για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αναγέννηση για τον Λούκα Γιόβιτς στη Φιορεντίνα!

«Μικρός» για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αναγέννηση για τον Λούκα Γιόβιτς στη Φιορεντίνα!

Δύο γκολ σημείωσε το βράδυ της Πέμπτης (16/2) ο Λούκα Γιόβιτς στη νίκη της Φιορεντίνα με σκορ 4-0 στην έδρα της Μπράγκα. Ο Σέρβος που δεν πίστεψε η Ρεάλ Μαδρίτης… κάνει νέα αρχή στους «βιόλα»!

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της Φιορεντίνα με 4-0 επί της Μπράγκα (16/2). Σκόραρε δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του και στην ουσία την έστειλε ήδη στους «16» του φετινού UEFA Conference League.

Ο Λούκα Γιόβιτς «βγάζει μάτια» φέτος με τη φανέλα των «βιόλα» και αποδεικνύει στη Ρεάλ Μαδρίτης πως έκανε λάθος που δε τον πίστεψε…

Τα 70.000.000και η ληστεία της…Φιορεντίνα!

Πίσω στο καλοκαίρι του 2019, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει «μαγευτεί» από τις εμφανίσεις του 21 ετών τότε Λούκα Γιόβιτς. Πληρώνει περί τα 70 εκατ. ευρώ στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να τον πάρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Δυο χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2021 η «βασίλισσα» τον δίνει πίσω στους Γερμανούς με τη μορφή δανεισμού. Ο δανεισμός ολοκληρώνεται και ο Γιόβιτς επιστρέφει ξανά στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Για έναν ολόκληρο χρόνο αγωνίζεται μόλις σε 19 αγώνες των «μερενγχες», σκοράρει μια φορά και δίνει τρεις ασίστ.

Με απολογισμό τρία γκολ και πέντε τελικές πάσες σε σύνολο 51 συμμετοχών, η Ρεάλ τον αποδεσμεύει το περασμένο καλοκαίρι. Και η Φιορεντίνα κάνει την….ληστεία της χρονιάς: τον παίρνει ως ελεύθερο!

Η αναγέννηση μέσω….Ευρώπης!

Στη Φιορεντίνα ο Γιόβιτς «κουμπώνει» με τη μια. Είτε ως αλλαγή, είτε με φανέλα βασικού. Πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Ιταλία στο ντεμπούτο του, την 1η αγωνιστική, τον Αύγουστο (14/8/22) στην εντός έδρας νίκη των «βιόλα» επί της Κρεμονέζε.

Σκοράρει ακόμη δυο φορές, μια με την Ίντερ στο χορταστικό 4-3 υπέρ των "νερατζούρι"(22/10/22) και δίνει το τρίποντο απέναντι στη Σαλερνιτάνα (2-1) στις 9 Νοεμβρίου του 2022.

Ο… χαμούλης, όμως, γίνεται στα της Ευρώπης! Ο Γιόβιτς σκοράρει τέσσερις φορές στα έξι παιχνίδια των ομίλων του Europa Conference League, η Φιορεντίνα όμως μένει δεύτερη στην ισοβαθμία με τη Μπασακσεχίρ και πέφτει πάνω στην Μπράγκα.

Ο Λούκα «καθαρίζει» τους Πορτογάλους και «τσεκάρει» το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Φτάνει τα έξι γκολ στη διοργάνωση (σε επτά ματς) και είναι ο πρώτος σκόρερ στο θεσμό. Παράλληλα πιάνει διψήφιο αριθμό γκολ στη σεζόν (10) σε όλες τις διοργανώσεις με το ιταλικό κλαμπ.

Στα του πρωταθλήματος μπορεί η Φιορεντίνα να είναι μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις, όμως ο Γιόβιτς δείχνει ικανός να την οδηγήσει ψηλά στην τρίτη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0