Πρόσωπα

Ζοάο Φέλιξ: Ο πρώτος Πορτογάλος σκόρερ για την Τσέλσι, 11 χρόνια μετά!

Ζοάο Φέλιξ: Ο πρώτος Πορτογάλος σκόρερ για την Τσέλσι, 11 χρόνια μετά!

Ο Ζοάο Φέλιξ πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι και έτσι έγινε ο πρώτος Πορτογάλος σκόρερ για τους «μπλε» μετά από 11 χρόνια!

Η σχέση μεταξύ Τσέλσι και Πορτογαλίας είναι έντονη στον αιώνα που διανύουμε. Από τις πρώτες μέρες της εποχής Αμπράμοβιτς, η «αδυναμία» των «μπλε» προς τους Πορτογάλους ήταν εμφανής. Από τον Special One Ζοζέ Μουρίνιο στους Ρικάρντο Καρβάλιο, Ντέκο και Ραούλ Μειρέλες, η «χρυσή περίοδος» της Τσέλσι είχε πάντα την υπογραφή τουλάχιστον ενός τουλάχιστον Πορτογάλου.

Ο τροχός, όμως, γύρισε και η ομάδα του Λονδίνου, με εξαίρεση την χρονιά 2020-2021 και την κατάκτηση του Champions League, απέχει από τις καλές χρονιές και τις επιτυχημένες πορείες. Πλέον η Τσέλσι βαίνει σε μια νέα εποχή και χτίζει την ομάδα του αύριο για να επανέλθει στις επιτυχίες του παρελθόντος. Ανάμεσα στις πάρα πολλές προσθήκες, έστω και ως δανεικός ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος μετά το ντεμπούτο του στην Premier League απέναντι στη Φούλαμ, όπου αποβλήθηκε, επέστρεψε στην ενδεκάδα της Τσέλσι για το ματς με τη Γουέστ Χαμ.

Στο τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου, ο Πορτογάλος βρήκε δίχτυα, για το «παρθενικό» του γκολ με την ομάδα του Πότερ και έτσι γύρισε τον χρόνο 11 χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα, το Μάιο του 2012, ο Ραούλ Μεϊρέλες ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου που σκόραρε για λογαριασμό της Τσέλσι.

Αντώνης Παπαδόπουλος

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0