Πρόσωπα

Ο Λιβάι θυμίζει Μπλάνκο, Λύμπε, Ντέμη στο Κύπελλο και κάνει την ΑΕΚ να βλέπει... κούπα! (video)

Ο Λιβάι θυμίζει Μπλάνκο, Λύμπε, Ντέμη στο Κύπελλο και κάνει την ΑΕΚ να βλέπει... κούπα! (video)
«Φουλάρει» για πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Ελλάδας ο Λιβάι Γκαρσία και μένει να φανεί, αν θα δώσει συνέχεια στην παράδοση της ΑΕΚ στον 21ο αιώνα.
Δεν είναι εύκολο να επιλεγεί ένας πρωταγωνιστής από την εμφατική νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (09/02, 3-0), στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σιντιμπέ πήρε το βραβείο του MVP, χωρίς να σημαίνει πως το «μηχανάκι», Χατζισαφί ή ο απροσπέλαστος Μήτογλου, υστέρησαν. Από τη συζήτηση, προφανώς, δεν γίνεται να λείπει και ο Λιβάι Γκαρσία.

«Άνοιξε» και «έκλεισε» το σκορ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, βρήκε δίχτυα σε τρίτο σερί παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας στο οποίο αγωνίζεται και φαίνεται να βάζει «μπροστά» τις.. μηχανές, για να βγει πρώτος σκόρερ -και- αυτής της διοργάνωσης.

 
Προς το παρόν, με τέσσερα γκολ μοιράζεται την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα με τον συμπαίκτη του, Πέτρο Μάνταλο, τον Μπράντον Τόμας του ΠΑΟΚ, καθώς και πέντε ακόμα ποδοσφαιριστές, που οι ομάδες τους έχουν αποκλειστεί από τη διοργάνωση, και δεν θα έχουν την ευκαιρία να υπεραπιστούν τη θέση τους .

Αν ο Λιβάι Γκαρσία καταφέρει να εξασφαλίσει την πρωτιά ή έστω, να συνεχίσει να μοιράζεται την κορυφή έως το φινάλε της διοργάνωσης, η ΑΕΚ έχει έναν πολύ καλό λόγο να νιώθει αισιόδοξη πως η κούπα «πλησιάζει».

Στον 21ο αιώνα, η «Ένωση» είχε έξι φορές στο ρόστερ της τον πρώτο σκόρερ του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (2017/18), Πέτρος Μάνταλος (2015/16), Ίσμαελ Μπλάνκο και Νίκος Λυμπερόπουλος (2010/11), Ίσμαελ Μπλάνκο (2008/09), Σωτήρης Κωνσταντινίδης (2000/01) και Ντέμης Νικολαΐδης (1999/00).



Στις τρεις από αυτές (2016, 2011, 2000) έφτασε και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο κοινός παρονομαστής τους; Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ήταν δικός της σέντερ φορ!

Μοναδική εξαίρεση, το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2008/09, που κρίθηκε μέσω του πιο συναρπαστικού τελικού, ίσως και όλων των εποχών.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0