Πρόσωπα

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Συλλέκτης τίτλων και επιτυχιών με το Big4, τώρα κλείνει την 5άδα με τον Άρη!

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Συλλέκτης τίτλων και επιτυχιών με το Big4, τώρα κλείνει την 5άδα με τον Άρη!

Έχει βαλθεί να σπάσει τα κοντέρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι άλλοι έχουν αγωνιστεί με άνω των πέντε ομάδων στη χώρα μας. Εντούτοις ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι για τα... σαλόνια. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος. Και τώρα: ο Άρης.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη και συμπληρώνει την... Αγία 5άδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήδη έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Τη στιγμή που θα γράψει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής με τους «κίτρινους», θα είναι ο μοναδικός που πετυχαίνει το συγκεκριμένο κατόρθωμα.

To BN Sports θυμάται τι έχει καταφέρει με τις προαναφερόμενες ομάδες, αλλά τι έκανε και στο πρόσφατο πέρασμά του από τον Ατρόμητο. Ένας ποδοσφαιριστής που αν μη τι άλλο άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΠΑΟΚ 2005 – 2008: Γράφει ιστορία στα 19 του χρόνια

Ο Λάζαρος από μικρή ηλικία είχε δείξει ότι πρόκειται για έναν εξτρέμ με χαρακτηριστικά που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ελληνόπουλα. Γρήγορος, μπουκαδόρος, με καλό σουτ αλλά και μπόλικο ποδοσφαιρικό θράσος. Ο Χριστοδουλόπουλος πέτυχε σε 63 συμμετοχές 10 γκολ ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Το κορυφαίο από τα γκολ αυτά δεν είναι άλλο από τον κεραυνό απέναντι στην Ρεν μέσα στο γήπεδο της Τούμπας για το Κύπελλο UEFA και την ευρεία νίκη με 5-1. Ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ μόλις σε ηλικία 19 χρονών.

Παναθηναϊκός 2008 – 2012: Με αποκορύφωμα το ψαλιδάκι...

Μετά από ρήξη του Χριστοδουλόπουλου με την διοίκηση του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε καταβάλλοντας ένα ποσό ύψους 2.200.000€. Η παρουσία του σε αυτές τις τέσσερις σεζόν ήταν θετική με 25 γκολ και 13 ασίστ σε 131 συμμετοχές με το «τριφύλλι». Με την ομάδα του Παναθηναϊκού πανηγύρισε ένα νταμπλ το 2010 ενώ το πιο σημαντικό αλλά και όμορφο γκολ που πέτυχε με την ομάδα ήταν το ψαλιδάκι που οδήγησε στην ιστορική ανατροπή εναντίον της Ρόμα το 2010 στο ΟΑΚΑ με 3-2.

ΑΕΚ 2016 – 2018: Η ανάσταση του... Λάζαρου

Μετά από 3,5 χρόνια στην Ιταλία επέστρεψε πίσω στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ. Η αγωνιστική του αναγέννηση ήταν θεαματική και σε 83 συμμετοχές σημείωσε 24 γκολ ενώ μοίρασε και 10 ασίστ. Στην μνήμη όλων των φίλων της «Ένωσης» θα μείνει για πάντα χαραγμένο το πρωτάθλημα του 2018 και η ανατροπή εναντίων του Ολυμπιακού (από 0-2 σε 3-2 ) με τα 2 γκολ του Λάζαρου και κυρίως το εξωπραγματικό φάουλ από τα 30 μέτρα.

Ολυμπιακός 2018 – 2020: Μία νέα πρόκληση

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Χριστοδουλόπουλο ως ελεύθερο μετά την λήξη του συμβολαίου του με την ΑΕΚ. Εκεί γνώρισε νέες επιτυχίες κατακτώντας άλλο ένα νταμπλ το 2020 (μετά του Παναθηναϊκού το 2010). Με τους Πειραιώτες ο έμπειρος άσος σκόραρε 10 φορές και πρόσφερε 2 ασίστ σε 34 συμμετοχές με την ομάδα. Μεγαλύτερη του στιγμή με τους Πειραιώτες ήταν το υπέροχο γυριστό σουτ στην εντός έδρας νίκη απέναντι στη Ντουντελάνζ με 5-1 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ατρόμητος 2020 – 2021: Ένα τελευταίο αντίο… ή μήπως όχι;

Η τελευταία ομάδα για την οποία αγωνίστηκε ο Λάζαρος στην Ελλάδα ήταν ο Ατρόμητος. Στο Περιστέρι πήγε στα 33 του χρόνια και κατάφερε σε 26 συμμετοχές να σημειώσει 4 γκολ ενώ μοίρασε και 1 ασίστ. Οι φίλοι του Ατρομήτου θα έχουν σίγουρα να θυμούνται την εκτός έδρας νίκη που τους χάρισε απέναντί στον Παναθηναϊκό στην εκπνοή του αγώνα.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0