Πρόσωπα

Σεμπάστιαν Αλέ: Η επιστροφή που πρέπει να πανηγυριστεί σαν τίτλος (video)

Σεμπάστιαν Αλέ: Η επιστροφή που πρέπει να πανηγυριστεί σαν τίτλος (video)

Η περιπέτεια της υγείας του Σεμπάστιαν Αλέ που αποτελεί παρελθόν και η δύναμη ψυχής του Ιβοριανού που πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

O Σεμπάστιαν Αλέ μετά την επιστοφή του στα γήπεδα δεν αργησέ να κάνει αυτό που ξέρει όσο λίγοι: να πετύχει γκολ. Το βουνό που είχε να ανέβει ήταν τεράστιο αλλά όπως κάθε επιθετικός κλάσης κατάφερε να... σκοράρει απέναντι στην ασθένεια του και να φωνάξει «παρών» τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στη ζωή.

Το ποδοσφαιρικό του ιστορικό έδειξε πως ξέρει να μην τα παρατά

Από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν ήταν γνωστό πως η νέα αγωνιστική χρονιά θα βρει τον Χάαλαντ μακριά από την ομάδα της Βεστφαλίας. Ο εκλεκτός της Ντόρτμουντ ως η επόμενη αιχμή του δόρατος ήταν ο Σεμπάστιαν Αλέ. Ο Ιβοριανός που αναγεννήθηκε στο Άμστερνταμ και τον Άγιαξ, ήταν έτοιμος για την επιστροφή του στην Μπουντεσλίγκα, μετά το φανταστικό πέρασμα που είχε εκεί με την φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του από την ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, ο Αλέ διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις.

Πόσο κρίμα για ένα ποδοσφαιριστή που μέσα σε τρείς σεζόν βρέθηκε από την χαρά της επιβράβευσης με την μετεγραφή του στην Πρέμιερ και την Γουέστ Χαμ, όπου απλά δεν ταίριαξε. Η χλεύη των βρετανών ,οπαδών και δημοσιογράφων, λόγω κακών επιδόσεων τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου. Και τότε όμως δεν το έβαλε κάτω καθώς με την φανέλα του Αίαντα σκόραρε 47 τέρματα σε 66 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο μαραθώνιος των νοσοκομείων που τον έφερε πίσω πιο δυνατό

Αναγκαστικά έβαλε μια άνω τελεία στην ποδοσφαιρική του καθημερινότητα και ξεκίνησε να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά με χειρουργεία, φαρμακευτικές αγωγές και χημειοθεραπείες. Το ημερολόγιο έδειχνε 19 Ιουλίου 2022. Εξι μήνες μετά συνάμα με την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα ήρθε και η δίκη του προσωπική ποδοσφαιρική επανέναρξη.

Μερικά αναγνωριστικά λεπτά με Αουγκμπούργκ και Μάιντζ, έπειτα βασικός με αντίπαλο την Λεβερκούζεν και όλα έδειχναν πως ο Σεμπάστιαν Αλέ επέστρεψε για τα καλά. Κάτι όμως έλλειπε. Βασικός και στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με την Φράιμπουργκ. Ο Αλέ τρέχει, πιέζει, ζητάει μπάλες, ψάχνει το γκολ. Όχι για την Ντόρτμουντ αλλά για τον ίδιο. Όχι, δεν ήταν η Φράιμπουργκ ο αντίπαλος, αλλά ο καρκίνος. Έψανχε το τελειωτικό χτύπημα απέναντι στην ασθένεια που παραλίγο να του στερήσει όλα όσα αγαπάει. Και το βρήκε, όπως βρήκε το κουράγιο να υψώσει το ανάστημα του απέναντι στην επάρατη νόσο. Τυχαίο η μη και το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ντορτμουντ ήρθε με τον ίδιο τρόπο. Στο 51΄ ο Αλέ υψώνεται στην μικρή περιοχή του Φλέκκεν και πετυχαίνει το πολυπόθητο για εκέινον και την ομάδα του τέρμα.

Ο Σεμπάστιαν είναι ΕΔΩ. Αυτός ο μαχητής του ποδοσφαίρου και της ζωής δεν τα παράτησε ούτε σωματικά ούτε πνευματικά. Έπεσε,πάλεψε, σηκώθηκε και είναι έτοιμος να μας δώσει ξανά αφορμές για να ασχοληθούμε όχι με ιατρικά ανακοινωθέν και δηλώσεις στήριξης προς αυτόν, αλλά με τα όσα μπορεί να σκαρφιστεί αυτός ο παικταράς για να κατατροπώσει τις αντίπαλες άμυνες.

Αντώνης Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0