Πρόσωπα

Αλέν Χαλίλοβιτς: Αυτό είναι το αιώνιο ταλέντο που «κόπηκε» από τον Άρη! (video)

Αλέν Χαλίλοβιτς: Αυτό είναι το αιώνιο ταλέντο που «κόπηκε» από τον Άρη! (video)

Εμπειρία στα τέσσερα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και παραλίγο… Άρης! Κάπως έτσι, μπορεί να συνοψίσει κανείς τον Άλεν Χαλίλοβιτς που έφτασε κοντά στους «κίτρινους», καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ατελείωτες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, μόλις στα 26 του χρόνια!

Κάποτε ο κόσμος του ποδοσφαίρου «έπεφτε» στα πόδια του, αλλά εν έτει 2023, κόβεται στα εργομέτρικα. Ο Άρης έφτασε κοντά στην απόκτηση ενός «παιδιού-θαύματος» σε άλλες εποχές, αλλά οι γιατροί άναψαν «κόκκινο» φως και έκοψαν τη μεταγραφή.

Κι όμως, παιδί θαύμα! Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί, αφού μπήκε στη διαδικασία για χάρη του, ένας σύλλογος όπως η Μπαρτσελόνα, να δαπανήσει 6,5 εκατομμύρια για ένα παιδί που δεν είχε καν ενηλικιωθεί, όπως ο Αλέν Χαλίλοβιτς, το 2013, όντας μόλις 17 ετών; Αυτό και μόνο αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλο ταλέντο θεωρούνταν στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Εκεί άλλωστε ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, εκεί έγινε γνωστός στο κοινό, εκεί έκανε πολλούς να προσέξουν τις δυνατότητες που τον χαρακτηρίζουν. Γνήσιο «δεκάρι», με χαμηλό κέντρο βάρους και εξαιρετικές ικανότητες και με τα δύο πόδια.

Ωστόσο, η εξέλιξη του Άλεν Χαλίλοβιτς δεν ήταν ποτέ αυτή που αναμενόταν, με τον Κροάτη να μένει στάσιμος αναφορικά με το τι μπορούσε να πράξει στο γήπεδο, δίχως να είναι και ιδιαίτερα πειθαρχημένος τακτικά. Ο ίδιος δεν προόδευσε ποτέ όσο θα περίμενε τότε η Μπαρτσελόνα και προέβη σε αρκετή αλλαγή ομάδων, μαζεύοντας παραστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως μόλις στα 26 του χρόνια, έχει αγωνιστεί σε τέσσερα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στην Ισπανία δοκίμασε την τύχη του και στη Σπόρτινγκ Χιχόν, στη Γερμανία στο Αμβούργο, στην Ιταλία στη Μίλαν και στην Αγγλία σε Μπέρμιγχαμ και Ρέντινγκ.

Και όλα αυτά, με τη Λας Πάλμας, τη Χέρενφεϊν και τη Σταντάρ Λιέγης να μεσολαβούν, από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2021.

Έξι χρόνια με εννέα αλλαγές ομάδων, γεγονός που δημιούργησε μία ανασφάλεια στο παιδί που σε ηλικία 17 ετών ταξίδευε για πρώτη φορά στην Ισπανία. Πλέον, έμαθε στα ταξίδια και δεν βρήκε πουθενά την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη», γεγονός που αποδεικνύεται και από τις συμμετοχές του.

Ποτέ δεν έχει καταγράψει περισσότερα από δύο γκολ και 17 εμφανίσεις την ίδια σεζόν την τελευταία πενταετία σε επίπεδο πρωταθλήματος, με την πιο παραγωγική του χρονιά να λαμβάνει χώρα το 2017-18 στη Λας Πάλμας, με 20 συμμετοχές, δύο τέρματα και ισάριθμες ασίστ σε 1306 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Αλέν Χαλίλοβιτς αναζητά πλέον την σταθερότητα. Γύρισε την Ευρώπη, είδε πολλές καταστάσεις, αλλά δεν «στέριωσε» πουθενά. Τον έχουν προπονήσει 26 διαφορετικοί προπονητές, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, αλλά το… κουμπί του ήταν και παραμένει προς αναζήτηση, καθώς η αναγέννηση που τόσο επιθυμούσε δεν έμελλε να έρθει στον Άρη, με τον παίκτη να μην περνά τελικά τις εργομετρικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η μεταγραφή του.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0