Πρόσωπα

Χουάνπι: Από τους προβολείς στο «Ροσαλέδα», στο Αγρίνιο για την αναγέννηση (video)

Χουάνπι: Από τους προβολείς στο «Ροσαλέδα», στο Αγρίνιο για την αναγέννηση (video)
Ένα «δεκάρι» από το Καράκας της Βενεζουέλας, ήρθε στο Αγρίνιο για να κάνει τη διαφορά. Ο λόγος, για τον Χουάνπι Πάμπλο Ανιόρ (όπως είναι το πλήρες όνομά του).

Ο Παναιτωλικός ενισχύεται επιθετικά, με έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Αγρινίου και μπορεί να ξεχωρίσει ανάμεσα στους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου.

Ένα «δεκάρι» που ιδιαίτερα οι φίλοι της La Liga θα τον θυμάστε να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάλαγα μέχρι πριν κάποια χρόνια. Ο λόγος για τον Χουάνπι, ο οποίος είναι με κάθε επισημότητα παίκτης του Παναιτωλικού.

Ο Χουάνπι είχε ξεχωρίσει από μικρή ηλικία και μόλις στα 15 του, μετακόμισε από την πατρίδα του, τη Βενεζουέλα, για να πάει να παίξει με τους νέους της Μάλαγα. Τότε που η ισπανική ομάδα και το σκάουτινγκ της ξεχώριζε.

Σε αυτό ρόλο βέβαια έπαιξε και ο πατέρας του. Ο Χουάν Πάμπλο Σορίν, είχε μία πλούσια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς είχε αγωνιστεί σε Λάτσιο, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Αμβούργο.

Οι άνθρωποι της Μάλαγα, βλέπανε τις επιδόσεις του γιου του στις μικρές κατηγορίες της Βενεζουέλας και δεν άργησαν πολύ να τον προσεγγίσουν και να τον κάνουν δικό τους.

Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το είχε κάνει τον Αύγουστο του 2014, σε ηλικία 20 ετών, σε μία αναμέτρηση με αντίπαλο τη Βαλένθια.



Ο Χουάνπι δεν άργησε να ξεχωρίσει με την παρουσία του, με το πρώτο του γκολ βέβαια να μπαίνει τον Γενάρη του 2015, σε ένα ματς κυπέλλου κόντρα στη Λεβάντε.

Το 2016, ήταν ήδη ένας από τους μεγάλους ηγέτες της ομάδας και το γεγονός ότι πήρε τη φανέλα με το νούμερο 10 σήμαινε πολλά τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους φίλους της Μάλαγα.

Ο Βενεζουελάνος κάθισε στην ομάδα μέχρι το 2020 και είχε αγωνιστεί συνολικά σε 121 παιχνίδια με τη φανέλα της Μάλαγα, αν και το 2019, μετά από αρκετούς τραυματισμούς το προηγούμενο έτος, είχε πάει δανεικός στην Ουέσκα.

Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να εξελίξει και άλλο το ταλέντο του, μιας και θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που διέθετε το ισπανικό πρωτάθλημα εκείνα τα χρόνια και οι βλέψεις που κάνανε για αυτόν ήταν υψηλές.

Είπε αντίο στη La Liga και προτού γυρίσει στη γεννέτειρα του και παίξει με την Καράκας, είχε κάνει ένα πέρασμα από την Αλ Αΐν, στην οποία μέτρησε 16 εμφανίσεις και τέσσερα γκολ.

Με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχει καταφέρει να παίξει σε δύο Copa America, όμως σίγουρα αυτό που θα έχει να θυμάται είναι το απίστευτο γκολ του κόντρα στην Αργεντινή, σε μία ισοπαλία (2-2) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Ο Παναιτωλικός έχει πλέον στη διάθεσή του έναν πολύ έμπειρο παίκτη, ο οποίος στα 29 του, ψάχνει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0