Πρόσωπα

Νίκλας Φίλκρουγκ: «Αντέγραψε» τον Κλόζε και... φουλάρει για 1ος σκόρερ της Bundesliga! (video)

Νίκλας Φίλκρουγκ: «Αντέγραψε» τον Κλόζε και... φουλάρει για 1ος σκόρερ της Bundesliga! (video)
Τρία γκολ μετά την «επανεκκίνηση» της Bundesliga, δεκατρία στη φετινή σεζόν και με τον Νίκλας Φίλκρουγκ, η Βέρντερ Βρέμης βιώνει ημέρες... Μίροζλαβ Κλόζε.
Οι «μετοχές» του ακολούθησαν ανάλογη πορεία με αυτήν της Βέρντερ Βρέμης. Από τα «αλώνια» της Bundesliga 2, εκεί όπου ο Νίκλας Φίλκρουγκ «μάτωσε» τα δίχτυα με 19 γκολ, στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2022. Κι από εκεί, στο... παλάτι που ακούει στο όνομα, Παγκόσμιο Κύπελλο, λίγους μήνες αργότερα.

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ απολαμβάνει τα ποδοσφαιρικά «νιάτα» που δεν έζησε, στα 29 του χρόνια. Χρειάστηκε χρόνο για να ωριμάσει ο ίδιος; Οι συνθήκες; Το λιμάνι του, πάντως, βρέθηκε και στη Βέρντερ Βρέμης, δεν απολαμβάνει απλώς το ποδόσφαιρο: γράφει ιστορία!
Με «φόρα» από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όπου σκόραρε και στα δύο ματς που αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, «μοιράζοντας» και μία ασίστ, δείχνει ασταμάτητος στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και «οδηγεί» την κούρσα των πρώτων σκόρερ.

Γκολ στην «επιστροφή» της Bundesliga από το Μουντιάλ κόντρα στην Κολωνία (21/01), doppietta στην 18η αγωνιστική απέναντι στη Βόλφσμπουργκ και ο έως τώρα (28/01) απολογισμός του, στα 13 γκολ. Αριθμό, που στα 124 χρόνια ιστορίας της Βέρντερ Βρέμης, μόνος ένας παίκτης κατάφερε να ξεπεράσει, σε 18 αγωνιστικές της Bundesliga: ο Μίροσλαβ Κλόζε!
Το όνομα και μόνο, ειδικά για όσους τον έζησαν, αρκεί. Ο Γερμανός θρύλος ήταν ο ορισμός του «killer» επιθετικού και στη 2η του χρονιά στη Βρέμη, κατά τη σεζόν 2005/06, το απέδειξε και με το... παραπάνω.

Σκόραρε 16 γκολ έως και την 18η αγωνιστική, «σταμάτησε» στα 25 γκολ και τις 13 ασίστ, και αποτέλεσε, ουσιαστικά, έναν από τους βασικότερους λόγους, που η «αυλαία» εκείνης σεζόν, βρήκε τη Βέρντερ Βρέμης στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -5 από την πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου.



Όπως γίνεται αντιληπτό, τα μεγαλεία του συλλόγου έχουν μείνει στο παρελθόν. Στο σήμερα, περισσότερο παλεύει για μία γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, παρά για κάτι περισσότερο.

Σίγουρα, το νυν status του συλλόγου ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας, για τον Νίκλας Φίλκρουγκ. Σε έναν φορ, όμως, που «μάχεται» έως τα 29 του χρόνια και φτάνει μία... ανάσα από ένα τέτοιο ρεκόρ, ενός τόσου εμβληματικού φορ, ποιος θα βάλει «όρια»;

Άλλωστε, Λεβαντόφσκι απόντος, ο επόμενος στόχος για φέτος, είναι ξεκάθαρος: το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Bundesliga!



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0