Πρόσωπα

Ουσμάν Ντεμπελέ: Το 90% των φετινών του γκολ, έχουν δώσει το προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα»! (video)

Ουσμάν Ντεμπελέ: Το 90% των φετινών του γκολ, έχουν δώσει το προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα»! (video)

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ διαδραματίζει ένα σημαντικό παράγοντα στη φετινή βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της Μπαρτσελόνα και οι αριθμοί του έως τώρα στη σεζόν, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Η έλευση του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο του 2021 άλλαξε ολοκληρωτικά την αγωνιστική νοοτροπία των «μπλαουγκράνα» και ανέδειξε παίκτες που είχαν χάσει τη φόρμα τους επί των ημερών του Ρόναλντ Κούμαν.

Ένας εξ αυτών, ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Γάλλος όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος άλλωστε, δεν ήταν τόσο αφοσιωμένος στα πρώτα του χρόνια στη Βαρκελώνη, αλλά ο Ισπανός τον επανέφερε στα… γνωστά του στάνταρ και όποτε του δίνεται η ευκαιρία, τον αποθεώνει. «Για τον Ντεμπελέ, πάντα έβλεπα τις ικανότητες του, στο ένας προς έναν. Διαθέτει μία ποιότητα που σπάνια έχω δει αλλού. Είναι πρακτικά, στο επίπεδο που ήταν ο καλύτερος Νεϊμάρ, όταν ήταν εδώ στην Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πολύ λίγοι παίκτες σαν αυτόν», είχε αναφέρει πριν από λίγο καιρό ο 43χρονος ο προπονητής.

Και η αλήθεια είναι, ότι ο Γάλλος ανταποδίδει αυτή την εμπιστοσύνη στον αγωνιστικό χώρο. Τη φετινή σεζόν αποτελεί βασικό μέλος της ενδεκάδας και μετράει 27 συμμετοχές με οκτώ γκολ, εφτά ασίστ σε 1.836' λεπτά συμμετοχής. Επιπλέον, υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει την μεγάλη συνεισφορά του και αυτό δεν είναι άλλο από τα γκολ που πετυχαίνει σε κρίσιμες στιγμές ή αλλιώς, όταν η μπάλα… καίει.

Συγκεκριμένα, από τα οκτώ φετινά του τέρματα, τα επτά έχουν δώσει το προβάδισμα στη ροή των αγώνων της Μπαρτσελόνα. Η αρχή έγινε στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν η ομάδα της Καταλονίας είχε δεχτεί την ισοφάριση στο 6’ από τον Ισάκ, αλλά ο Ντεμπέλε στο 66’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στη ομάδα του, που στο τέλος πήρε τη νίκη με 4-1.

Ακολουθεί ο αγώνα με την Ίντερ για το Champions League, όπου ο Γάλλος «άνοιξε» το σκορ πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Σε αυτό το παιχνίδι η ισπανική ομάδα ήρθε ισόπαλη 3-3 και της στοίχισε με τον αποκλεισμό από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 

Ο Ντεμπελέ συνέχισε τις υψηλές… πτήσεις και σειρά είχε ο αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 11η «στροφή» της La Liga. Στο εν λόγω παιχνίδι πραγματοποίησε τη καλύτερη εμφάνιση του φέτος, με τρεις ασίστ και ένα γκολ στην ευρεία επικράτηση με 4-0 πετυχαίνοντας το μοναδικό του τέρμα στο 12’ και δείχνοντας τον… δρόμο για τους τρεις βαθμούς.

Στη συνέχεια και στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Αλμερία έδωσε το προβάδισμα για ακόμη μια φορά, αφού στο 48’ μετουσίωσε την ασίστ του Μπούσκετς σε γκολ, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν με 2-0 απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα.

Εκτός του πρωταθλήματος και των ευρωπαϊκών αγώνων, ο Ντεμπελέ είχε συμβολή και στο Κύπελλο Ισπανίας. Συγκεκριμένα, στο «τρελό» παιχνίδι με την Ιντερσίτι όπου η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε με σκορ 4-3 ο Γάλλος πέτυχε το 1-2 στο 66’ δίνοντας για λίγα λεπτά το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Τέσσερα ημέρες αργότερα, ακολούθησε το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Ντεμπελέ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με ωραίο σουτ στο 22’, έπειτα από την πάσα του Γκάβι.

Τέλος, ο 25χρονος έδωσε στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, αφού πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο 52’ και άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού την Ρεάλ Σοσιεδάλ.

Παρ’ όλα αυτά η ατυχία χτύπησε για ακόμη μια φορά την… πόρτα στον Γάλλο. Ο λόγος; Μα πολύ απλά στο παιχνίδι απέναντι στην Χιρόνα (28/01) τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 26’ με αναγκαστική αλλαγή. Οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι θα απουσιάσει τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος (Μπέτις εκτός, Σεβίλλη εντός, Βιγιαρεάλ εκτός) στο πρώτο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Europa League και στη πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ισπανίας.

 



Στην προσπάθεια επιστροφής της Μπαρτσελόνα στους τίτλους και τις διακρίσεις μετά την φυγή του Λιονέλ Μέσι, ο Ουσμάν Ντεμπελέ παίζει καθοριστικό ρόλο έως τώρα και άπαντες στον σύλλογο της Καταλονίας ευελπιστούν, σε ανάλογη συνέχεια…

 

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0