Πρόσωπα

Έχει αγαπημένη αντίπαλο ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Ναι, την Άρσεναλ, με τρεις διαφορετικές ομάδες! (video)

Έχει αγαπημένη αντίπαλο ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Ναι, την Άρσεναλ, με τρεις διαφορετικές ομάδες! (video)

Μία ακόμη νίκη επί της Άρσεναλ κατάφερε να πανηγυρίσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος επικράτησε με 1-0 των «κανονιέρηδων» στο FA Cup, σημειώνοντας συνολικά την 18η νίκη του επί της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα σε ολόκληρη την καριέρα του!

Μπορεί η Άρσεναλ να ήταν εξαιρετική στο Έτιχαντ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, να απειλήθηκε ελάχιστα και να απέδειξε πως η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων όντως δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με τις περσινές αναμετρήσεις τους, όμως στο τέλος της ημέρας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε τον τρόπο να κερδίσει τον… μαθητή του, Μικέλ Αρτέτα, εκμεταλλευόμενος την καλύτερη στιγμή της ομάδας του σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Το σουτ του Χούλιαν Άλβαρες πήγε στο δοκάρι, στο «ριμπάουντ» ο Γκρίλις βρήκε τον Άκε και αυτός διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ορτέγκα να έχει επίσης πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση με καίριες επεμβάσεις.

Κάπως έτσι, με τη νίκη – πρόκριση των «γαλάζιων» επί της πρωτοπόρου της Premier League, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τις 18 νίκες επί της Άρσεναλ σε ολόκληρη την καριέρα του. Καμία ομάδα δεν έχει ηττηθεί περισσότερες φορές από τον Καταλανό προπονητή, με τα ματς συνολικά μεταξύ τους να είναι 25.

Μετρά συνολικά 18 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, το 2020, σε ένα ματς – καριέρας του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με την Άρσεναλ.

Έκτοτε, η Σίτι έχει επικρατήσει έξι συνεχόμενες φορές των Λονδρέζων, με την ψαλίδα πάντως να είναι γεγονός πως έχει κλείσει, αν αναλογιστεί κανείς τις δύο τελευταίες συναντήσεις τους. Το «διπλό» στο Έμιρεϊτς στο 93’ με γκολ του Ρόδρι και την επικράτηση στο FA Cup, σε ένα ματς που η Άρσεναλ υπερείχε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι αριθμοί αναδεικνύουν την πραγματικότητα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει βρει το κουμπί των «κανονιέρηδων», κοουτσάροντας είτε τη Μπαρτσελόνα, στους ενδιαφέροντες προημιτελικούς του Champions League το 2010, είτε τη Μπάγερν Μονάχου, όπου την κέρδισε και με 5-1, είτε τη Μάντσεστερ Σίτι, όπου για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα και… κάτι, κέρδισε την Άρσεναλ στα πλαίσια του εν λόγω θεσμού.

Ζητούμενο; Να καταφέρει να κάνει 20 τις νίκες του απέναντι στην Άρσεναλ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχουμε ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο. Αν όχι, το πρώτο πρωτάθλημα των Λονδρέζων μετά το 2004 πιθανώς θα αποτελέσει γεγονός…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0