Πρόσωπα

Ιδανικό επιχείρημα για… μεταγραφή: Τέσσερις ήττες η Άρσεναλ στη σεζόν – Τέσσερα ματς που λείπει ο Πάρτεϊ!

Ιδανικό επιχείρημα για… μεταγραφή: Τέσσερις ήττες η Άρσεναλ στη σεζόν – Τέσσερα ματς που λείπει ο Πάρτεϊ!

Αν κάποιος αναρωτιέται ακόμη για ποιον λόγο η Άρσεναλ πρέπει να κάνει μεταγραφή στη μεσαία της γραμμή, ας δει τους αριθμούς του Τόμας Πάρτεϊ. Του Γκανέζου αμυντικού της μέσου, που στις τέσσερις φορές που η ομάδα του έχει ηττηθεί φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ο ίδιος δεν βρισκόταν στο γήπεδο!

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο του «Έτιχαντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν «διαβάσει» ιδανικά το παιχνίδι των γηπεδούχων και να τους περιορίζουν στον απόλυτο βαθμό.

Δεν δέχθηκαν πραγματικές φάσεις, πλην ενός εξαιρετικού σουτ εκτός περιοχής από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ενώ οι ίδιοι είχαν τις στιγμές τους, με τον Τομιγιάγου, τον Ενκέτια και τον Τροσάρ να μην καταφέρνουν να σημειώσουν το πρώτο γκολ στην εποχή του Μικέλ Αρτέτα στο Έτιχαντ.

Ωστόσο, τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν εντελώς στο δεύτερο μέρος και βασικός λόγος για αυτό είναι δεδομένα η αλλαγή του Τόμας Πάρτεϊ. Ο Γκανέζος είναι το απόλυτο «αφεντικό» στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής για την Άρσεναλ. Έχει παίξει σε όλα τα ματς της φετινής Premier League, πλην αυτού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν έχει ηττηθεί σε κανένα παιχνίδι που πλάι του είναι ο Γκρανίτ Τσάκα και πραγματοποιούσε καταπληκτική εμφάνιση, μέχρι να προκύψει ένα χτύπημα στα πλευρά.

Αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα, την θέση του πήρε ο Λοκόνγκα και κάπως έτσι ξεκίνησε να χάνει τον έλεγχο του ματς η Άρσεναλ, η οποία εν τέλει γνώρισε την 4η φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Όλες αυτές, οι οποίες έχουν λάβει χώρα και σε ισάριθμους διαφορετικούς θεσμούς, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Όταν διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, ο Τόμας Πάρτεϊ δεν βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο! Να τα πάρουμε ένα – ένα; Πρώτη ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 6η αγωνιστική της Premier League. Ο Πάρτεϊ δεν έπαιξε λεπτό.

Δεύτερη ήττα, εκτός έδρας από την Αϊντχόφεν. Ο Γκανέζος μπήκε στο ματς όταν η ομάδα του έχανε ήδη με 1-0. Τρίτο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, αυτό του Λιγκ Καπ στο Έμιρεϊτς με αντίπαλο τη Μπράιτον. Επίσης δεν αγωνίστηκε. Και φτάνουμε στο 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, στη φάση των «32» του FA Cup, όπου βγαίνοντας στο ημίχρονο, βρισκόμασταν στην ισοπαλία.

Ο ορισμός του… απαραίτητου λοιπόν, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πόσο καλή είναι η Άρσεναλ με αυτόν και πόσο σημαντική θα ήταν μία προσθήκη στην εν λόγω θέση, μέσα στις επόμενες 62 ώρες!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0