Πρόσωπα

Βίκυ Λόπες: Η νεότερη σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα! (video)

Βίκυ Λόπες: Η νεότερη σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα! (video)

Το βράδυ της Τετάρτης (25/1) γράφτηκε ιστορία. Η γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα έφτασε τις 50 σερί νίκες πρωταθλήματος, σε ματς που η Βίκυ Λόπες έγινε η νεότερη σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου!

Η Βίκυ Λόπες δε θα ξεχάσει ποτέ το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου. Η μόλις 16 ετών εξτρέμ σκόραρε το τέταρτο γκολ της Μπαρτσελόνα, στη νίκη με 7-0 επί της Λας Πλάνας, στον αγώνα με τον οποίο οι γυναίκες της Μπάρτσα έφτασαν τις 50 διαδοχικές νίκες πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το παρθενικό της με τη "μπλαουγκράνα" φανέλα και την έχρισε νεότερη σκόρερ στην ιστορία του κλάμπ. Μεταξύ άλλων, κατέχει το ρεκόρ της νεότερης παίκτριας που παίζει Champions League με τη Μπάρτσα και φυσικά της μικρότερης σε ηλικία που αγωνίζεται στο Κάμπ Νόου.

Η Λόπες γεννήθηκε στη Μαδριτη στις 26 Ιουλίου του 2006, από πατέρα Ισπανό και μητέρα με καταγωγή από τη Νιγηρία. Γρήγορα έδειξε το ενδιαφέρον της για το ποδόσφαιρο και ξεκίνησε να παίζει στην γυναικεία ομάδα της Μαδρίτης (Madrid CFF).

Πρόλαβε 14 γκολ σε 28 συμμετοχές πριν η Μπαρτσελόνα κάνει τα πάντα και τελικά αποσπάσει την υπογραφή της (για πέντε χρόνια) τον περασμένο Ιούλιο.

Η βραχύσωμη εξτρέμ ήταν συγκλονιστική στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών κάτω των 17 ετών, που έγινε στην Ινδία. Οδήγησε την Ισπανία στην κορυφή -έχοντας και τρία γκολ- και αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά.

Με τις γυναίκες της Μπάρτσα έχει μέχρι στιγμής οκτώ συμμετοχές, αλλά το πρώτο γκολ της το βράδυ της Τετάρτης μοιάζει να είναι η αρχή μιας σπουδαίας πορείας στη Βαρκελώνη!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0