Πρόσωπα

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Το ταλέντο που έγινε μπροστάρης, στην ασπρόμαυρη ορχήστρα! (video)

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Το ταλέντο που έγινε μπροστάρης, στην ασπρόμαυρη ορχήστρα! (video)

Ο ΠΑΟΚ με επιβλητική εμφάνιση επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ένα παιδί που ομορφαίνει συνεχώς τόσο το παιχνίδι των «ασπρόμαυρων», όσο και συνολικά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το ταλέντο και τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Γιάννη Κωνσταντέλια τις γνωρίζουν αρκετά καλά εδώ και πολλά χρόνια, όσοι ασχολούνται με τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και με τους ποδοσφαιριστές που αναδεικνύει από τις εξαιρετικές υποδομές που έχει δημιουργήσει την τελευταία δεκαετία.

Έτσι, το μοναδικό ερώτημα που υπήρχε για την εξέλιξη του 19χρονου, ήταν η διαχείριση των συναισθημάτων στην πίεση που θα αντιμετώπιζε στην ένταξη του, στις υποχρεώσεις μιας ομάδας σαν τον ΠΑΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα που έχει παρουσιάσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο δείχνει ότι δεν είναι μονάχα ένα ταλέντο, αλλά ένας ολοκληρωμένος και απρόβλεπτος παίκτης που έχει χρόνια να δει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η 10λεπτή συμμετοχή του στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκού (2/10) και στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του με 2-1 ήταν μια «γεύση» για το τι θα επακολουθούσε, αφού παρά τον λίγο χρόνο συμμετοχής του, μπήκε σε πολλές φάσεις και έδειξε ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά» σε ένα σημείο που η μπάλα… έκαιγε. Τα παραπάνω, άρεσαν στον απαιτητικό, Ραζβάν Λουτσέσκου που συνέχισε να του δίνει χρόνο συμμετοχής, παίρνοντας από τον 19χρονο, πράγματα που δεν του πρόσφεραν οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί.

Κωνσταντελιας-Konstantelias-Volos-792x402_1.jpg

Η πρώτη του εμφάνιση στο βασικό σχήμα ήρθε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (30/10) και έκτοτε, δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα. Απέναντι στον Ιωνικό ήταν απολαυστικός με ασίστ και συμμετοχή σε όλα τα γκολ του ΠΑΟΚ, πράγμα που ανάγκασε τους οπαδούς της ομάδας της Νίκαιας να τον χειροκροτήσει στην αλλαγή του, ενώ στη συνέχεια ο Κωνσταντέλιας ήταν καθοριστικός στη βελτίωση των «ασπρόμαυρων» με συνεχόμενες νίκες.

 

Ωστόσο, η χτεσινή βραδιά και η εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό (22/1) ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι για την προσωπικότητα του «Ντέλια». Σε ένα ματς απαιτήσεων, με το γήπεδο να «κοχλάζει» ο Κωνσταντέλιας ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του, με συνεισφορά και στα τρία γκολ . Αρχικά, το δυνατό σουτ στο 44’ οδήγησε στο αυτογκόλ του Ρούμπεν Πέρεθ και ένα λεπτό μετά την επανέναρξη έδωσε μια πανέμορφη ασίστ στον Ζίβκοβιτς για το 2-0.


Τέλος, πέτυχε αυτό που προσπαθούσε πολύ το τελευταίο διάστημα. Ποιο ήταν αυτό; Μα πολύ απλά, να σκοράρει το πρώτο του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο. Και το κατάφερε με μια δυνατή εκτέλεση στο 52’ γράφοντας το 3-0. Μια γεμάτη εμφάνιση σε ένα πραγματικό ντέρμπι, από ένα παίκτη που εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ παρά την νεαρή του ηλικία.


Οι «σειρήνες» του εξωτερικού έχουν καταφτάσει το τελευταίο διάστημα, με τον ΠΑΟΚ να ετοιμάζει την ανανέωση συμβολαίου με σημαντική αναπροσαρμογή στους οικονομικούς όρους. Αυτή η στάση, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο «Ντέλια» θα πουληθεί με μια πρόταση πολλών εκατομμυρίων που θα καλύπτει σε απόλυτο βαθμό τους Θεσσαλονικείς. Αλλά κανείς δεν βιάζεται. Άπαντες γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εξελίσσεται μέρα με την μέρα, αφού η ποδοσφαιρική του κλάση, δεν έχει «ταβάνι»…

Χρήστος Λόης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0