Πρόσωπα

Γιαν Ζόμερ: Μεταγραφή πολυτελείας και έκτακτης ανάγκης σε... ένα (video)

Γιαν Ζόμερ: Μεταγραφή πολυτελείας και έκτακτης ανάγκης σε... ένα (video)

Η Μπάγερν Μονάχου, με την απόκτηση του Γιαν Ζόμερ, απέκτησε έναν πρώτης τάξεως τερματοφύλακα και... γλύτωσε από έναν μεγάλο πονοκέφαλο!

Η ατυχία του Μάνουελ Νόιερ έδωσε την ευκαιρία για μία μεταγραφή-δικαίωση, για τον Γιαν Ζόμερ. Τερματοφύλακας ολοκληρωμένος, καταξιωμένος τόσο στην Bundesliga, μέσω της Γκλάντμπαχ, όσο και στα μεγάλα «ραντεβού» εθνικών ομάδων, μέσω της Ελβετίας.

Έστω και στα 34 του έτη, ήρθε το «πλήρωμα» του χρόνου για να πάρει την πρώτη, πραγματικά μεγάλη μεταγραφή, της καριέρας του. Κι όσο κι αν αποκτήθηκε λόγω ανάγκης, δεν είναι τέτοιου είδους λύση, αλλά πολυτελείας. Η Μπάγερν Μονάχου, άλλωστε, το γνωρίζει από «πρώτο χέρι»!

Στις αρχές της τρέχουσας σεζόν και συγκεκριμένα στις 27 Αυγούστου του 2022, οι «Βαυαροί» φιλοξένησαν τη Γκλάντμπαχ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Bundesliga. Ίσως εκείνο το απόγευμα κατάλαβαν πως ο μόνος τρόπος για να «γλυτώσουν» από αυτόν, ήταν να τον αποκτήσουν!

Ο Ελβετός γκολκίπερ της Γκλάντμπαχ δεν πραγματοποίησε ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τριες αποκρούσεις, αλλά 19 στο σύνολο! Ουσιαστικά, «κράτησε» μόνος του το ματς στο 1-1, αφού ακόμα και τις μισές επεμβάσεις να μην είχε κάνει, το σκορ θα ήταν διψήφιο!



Δεν ήταν η πρώτη φορά που το «έκανε» κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Μετά τη βαρύτατη ήττα με σκορ 6-0 στο τέλος της σεζόν 2020/21, αγωνιζόταν λες και... είχε βαλθεί να «τρελάνει» την Μπάγερν Μονάχου! Πραγματοποίησε τρεις σερί μυθικές εμφανίσεις απέναντί τους στην Bundesliga, με αποκορύφωμα το προαναφερθέν ματς, στα τέλη του Αυγούστου του 2022.



Το όνομά του, σίγουρα δεν μπήκε στο «μπλοκάκι» της Μπάγερν Μονάχου για πρώτη φορά τότε, αλλά μετά τον τραυματισμό του Μάνουελ Νόιερ, «άνοιξε» ο δρόμος για μία μεταγραφή win-win: ο Ζόμερ πραγματοποίησε μία μεταγραφή που δεδομένα άξιζε, ενώ η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε έναν αξιόπιστο γκολκίπερ, που δεν θα χρειαστεί να... ξαναντιμετωπίσει!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0