Πρόσωπα

Άαρον Ράμσντεϊλ: Ένας… κέρβερος κάτω από τα δοκάρια της Άρσεναλ!

Άαρον Ράμσντεϊλ: Ένας… κέρβερος κάτω από τα δοκάρια της Άρσεναλ!

Το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου βάφτηκε… κόκκινο και ο λόγος που συνέβη αυτό ίσως έχει ονοματεπώνυμο. Ναι, η Άρσεναλ για άλλη μία φορά πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση, αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και άφησε ελάχιστα περιθώρια στην Τότεναμ, ωστόσο όταν οι «Spurs» προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, έπεσαν πάνω στο «τείχος» που ονομάζεται Άαρον Ράμσντεϊλ!

«Τίποτα δεν γίνεται τυχαία» αναφέρει το τραγούδι της Μαρινέλλας και η φετινή πορεία της Άρσεναλ είναι η ζωντανή απόδειξη για αυτό. Σε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα απέδειξε ότι δεν βρίσκεται συμπτωματικά στην κορυφή της Premier League.

Γνώριζε τι ήθελε, ήξερε ποιον είχε απέναντί της και ότι της δινόταν η ευκαιρία να αποσπαστεί με οκτώ πόντους από τη Μάντσεστερ Σίτι και τα κατάφερε. Εν μέρει, λόγω της αποτελεσματικότητάς της, αλλά πολύ περισσότερο χάρη στον τερματοφύλακά της, τον Άαρον Ράμσντεϊλ!

Οι «κανονιέρηδες» με «γεμάτη» εμφάνιση, άλλη μία τη φετινή σεζόν, εξασφάλισαν τους τρεις βαθμούς από το πρώτο ημίχρονο, επικρατώντας τελικά με 2-0 στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου στην έδρα της Τότεναμ. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο νεαρός Άγγλος τερματοφύλακας απέδειξε και πάλι τον λόγο που η ενδεκάδα της ομάδας ξεκινά από εκείνον.

Όταν οι «Spurs», ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, ο Ράμσντεϊλ ήταν αυτός που αρνήθηκε πεισματικά την παραβίαση της εστίας του. Αποτέλεσμα; Να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Πράγμα πολύ λογικό, εάν αναλογιστούμε πως είχε απάντηση και στις επτά τελικές που έγιναν προς το στόχο από τους γηπεδούχους, με τα xGoals μάλιστα να φτάνουν στα 2.41!

Διόλου τυχαία η εμφάνιση του γκολκίπερ της Άρσεναλ βέβαια. Αντιθέτως, έρχεται να προστεθεί στην εκπληκτική σεζόν που διανύει. Στο αγγλικό πρωτάθλημα φέτος έχει αγωνιστεί ως βασικός και στους 18 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε εννέα από αυτούς, ένα ποσοστό δηλαδή που φτάνει στο 50%!

Έχει δει την εστία του να παραβιάζεται συνολικά 14 φορές, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δέχεται λιγότερα από ένα γκολ, 0.8 συγκεκριμένα, ανά παιχνίδι! Ταυτόχρονα, κατά μέσο όρο πραγματοποιεί 2.3 αποκρούσεις σε κάθε ματς. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για αξιοσημείωτα νούμερα.

Για να επιστρέψουμε, όμως, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, χαρακτηριστικό του επιτεύγματος του Ράμσντεϊλ είναι ότι η τελευταία φορά που ένας τερματοφύλακας της Άρσεναλ κράτησε το μηδέν στην έδρα της Τότεναμ, ήταν πριν από σχεδόν εννέα χρόνια, τον Μάρτιο του 2014. Πριν τον 24χρονο, λοιπόν, ήταν ο Βόιτσεχ Σέζνι που οδήγησε τους «κανονιέρηδες», του Αρσέν Βενγκέρ τότε, στη νίκη με 1-0.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για να βρούμε πότε ένας Άγγλος διατήρησε ανέπαφη την «κόκκινη» εστία στην έδρα των «Spurs», χρειάζεται να γυρίσουμε στο μακρινό 1997, όταν ο Τζον Λούκιτς είχε κρατήσει το 0-0. Γενικότερα στο πρωτάθλημα της Premier League, ο τελευταίος γηγενής γκολκίπερ που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν ο Τζόρνταν Πίκφορντ τον Σεπτέμβριο του 2020 στη νίκη της Έβερτον με 1-0.

Όπως καταλαβαίνουμε, επομένως, ο Ράμσντεϊλ αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η Άρσεναλ πλέον διατηρεί σοβαρές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Διότι οι εμφανίσεις της πράγματι μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από πειστικές, ωστόσο ο Αρτέτα γνωρίζει πολύ καλά ότι ακόμα και αν βρεθεί σε κακή μέρα η ομάδα του, θα υπάρχει πίσω ένας «φύλακας άγγελος» για να την κρατήσει όρθια!

Τάσος Φαραός


Πηγή
: www.england365.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0