Πρόσωπα

Γκάβι: Τα… λυμένα κορδόνια που έφεραν το πρώτο τρόπαιο, στη μετά-Μέσι εποχή!

Γκάβι: Τα… λυμένα κορδόνια που έφεραν το πρώτο τρόπαιο, στη μετά-Μέσι εποχή!

Η Μπαρτσελόνα ήταν επιβλητική και κέρδισε με 3-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο, Γκάβι που κατάφερε να ηγηθεί των «Μπλαουγκράνα» στην πρώτη κατάκτηση τροπαίου μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι.

Ήταν δεδομένο, ότι η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2021 θα άλλαζε τα πάντα στον οργανισμό των Καταλανών και θα είχε ως αποτέλεσμα να περάσει ένα μεταβατικό στάδιο ο σύλλογος, χωρίς τις συνεχείς επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων.

Κάτι που εν τέλει συνέβη, αφού οι «Μπλαουγκράνα» την περσινή σεζόν δεν κατέκτησαν κάποιο τρόπαιο και ο βασικός στόχος, δεν ήταν άλλος, από την ανάδειξη και την ενσωμάτωση νέων παικτών από την Μασία στην πρώτη ομάδα, που θα έφερναν τις επιτυχίες και τους τίτλους του πρόσφατους παρελθόντος. Παρ’ όλα αυτά και αυτό έγινε πραγματικότητα, με έναν εξ’ αυτών και πιθανότατα τον πιο ταλαντούχο να είναι ο γεννημένος το 2004, Γκάβι.

Ένας παίκτης που αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και αντίληψη του χώρου που κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη του Τσάβι και έγινε κομβικός παράγοντας στην βελτίωση της ομάδας τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα, ο Ισπανός πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «Μπλαουγκράνα» να επικρατούν 3-1 και να κατακτούν τον πρώτο τίτλο μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι. Συγκεκριμένα, συμμετείχε και στα τρία τέρματα των Καταλανών αφού σκόραρε το πρώτο που «άνοιξε» το σκορ και μοίρασε τα επόμενα δύο, στους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Πέδρι.

 

Άξιοι αναφοράς είναι και οι αριθμοί του στα 89 λεπτά που αγωνίστηκε, αφού είχε 87.8% πετυχημένες μεταβιβάσεις, επιχείρησε τρεις κάθετες πάσες, είχε 1/1 πετυχημένη ντρίπλα, ενώ βγήκε κερδισμένος στις επτά από τις εννέα μονομαχίες στο έδαφος και είχε το απόλυτο 3/3 στις εναέριες μονομαχίες. Αριθμοί που καταδεικνύουν την μεγάλη συνεισφορά του στο παιχνίδι που θέλει να εφαρμόσει ο Τσάβι, με συνεχή πίεση στον αντίπαλο και ακρίβεια στις μεταβιβάσεις.

 

Επιπλέον, ο Γκάβι έγινε ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Ισπανικού Σούπερ Καπ, ο νεότερος παίκτης που καταφέρνει γκολ και ασίστ σε Clasico και ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα που σκοράρει στο συγκεκριμένο ντέρμπι, πίσω μόνο από τον Άνσου Φάτι. Και όλα αυτά; Σε ηλικία 18 ετών και 163 ημερών και με το δικό του μοναδικό τρόπο, να παίζει ποδόσφαιρο με λυμένα κορδόνια…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0