Πρόσωπα

Τα ρεκόρ του Ράσφορντ και το «μαύρο» 500αρι του Γκουαρδιόλα!

Τα ρεκόρ του Ράσφορντ και το «μαύρο» 500αρι του Γκουαρδιόλα!

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ (14/1) εκτός από μεγάλη νικήτρια -με ανατροπή- τη Γιουνάιτεντ είχε και πολλά αξιοσημείωτα στοιχεία!

Σχετικά Άρθρα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της πόλης με τη Σίτι (14/1), αφού επιβλήθηκε με 2-1, ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 (60’ Γκρίλις) με σκόρερ τους Μπρούνο (80’) και Ράσφορντ (83’). Έτσι, η ομάδα του Τεν Χάγκ πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μόλις ένα πόντο πίσω από τη δεύτερη Σίτι.

Πέρα όμως από αυτά, έχουμε αρκετά… πραγματάκια από το παιχνίδι.

Το σούπερ-απόγευμα του Ράσφορντ και ο Γκαρνάτσο!

Ο Άγγλος στράικερ δεν πρόκειται με τίποτα να ξεχάσει το συγκεκριμένο ντέρμπι. Αν και ένιωσε ενοχλήσεις και παραλίγο να εγκατέλειπε το ματς, τελικά πρωταγωνίστησε. Με το γκολ που σημείωσε έγινε ο πρώτος παίκτης έπειτα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (2008) που σκοράρει σε επτά διαδοχικά ματς της Γιουνάιτεντ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Αυτό το γκολ ήταν το νούμερο 67 για τον Ράσφορντ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Τα 27 από αυτά έχουν δώσει τη νίκη στην ομάδα του, και έτσι ο Ράσφορντ με ποσοστό 40,3% νικητήριων γκολ είναι πρώτος στη σχετική λίστα των παικτών με 50+ γκολ!

Όσο για τον παίκτη που του έδωσε την ασίστ; Ο νεαρός Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, το νέο αστέρι της Γιουνάιτεντ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που «σερβίρει» γκολ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ, σε ηλικία 18 ετών και 197 ημερών!

Το 500ο ήταν… μαύρο για τον Πεπ αλλά ο Ντε Μπρόινε συνεχίζει τα..δικά του!

Το παιχνίδι κόντρα στη συμπολίτισσα ήταν το 500ο του Πεπ Γκουαρδιόλα στους πάγκους. Ο Καταλανός τεχνικός έχει ενα τρομερό ποσοστό νικών της τάξης του 75,8% αφού πλέον μετράει 379 νίκες στα 500 αυτά ματς. Φυσικά, είναι ο προπονητής με τον καλύτερο μέσο όρο επιτυχών αποτελεσμάτων!

Ωστόσο, δεν το γιόρτασε όπως θα ήθελε. Η ομάδα του έχασε κάνοντας μια μέτρια εμφάνιση. Η Σίτι είχε 187 ολόκληρα λεπτά να βρει τελική στο στόχο -σε όλες τις διοργανώσεις- σε οργανωμένη επίθεση, πριν το γκολ του Γκρίλις.

Ποιος έφτιαξε το γκολ; Μα φυσικά ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο μαέστρος των «πολιτών» έφτασε τις 10 ασίστ στο πρωτάθλημα, πράγμα που καταφέρνει για πέμπτη διαφορετική σεζόν. Μόνο ο Σεσκ Φάμπρεγκας το έχει καταφέρει μόλις μια φορά περισσότερη. Κάτι μας λέει όμως πως ο Βέλγος θα…πιάσει κορυφή!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0