Πρόσωπα

Το Σάββατο που… δεν είχαμε συνηθίσει: Πεπ και Κλοπ έχασαν την ίδια μέρα, για πρώτη φορά στην Premier League!

Το Σάββατο που… δεν είχαμε συνηθίσει: Πεπ και Κλοπ έχασαν την ίδια μέρα, για πρώτη φορά στην Premier League!

Είναι τόσο περιορισμένες οι φορές που αμφότεροι θα ηττηθούν, που δεν το έχουμε συνηθίσει. Ήρθε η μέρα όμως, τόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο και ο Γιούργκεν Κλοπ, να ηττηθούν για πρώτη φορά Σάββατο, στην Premier League!

Ένα το δίχως άλλο… ασυνήθιστο Σάββατο έλαβε χώρα στην Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να χάνει αρχικά στο ντέρμπι της πόλης από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Βρέθηκε μπροστά στο σκορ, επηρεάστηκε πολύ από το αμφιλεγόμενο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες και εν συνεχεία, είδε το ματς να γυρίζει εντελώς, με συνέπεια να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο Ολντ Τράφορντ, μετά από μία τριετία.

Λίγο αργότερα, μετά το τελικό 2-1 των «κόκκινων διαβόλων», η Λίβερπουλ έπαιζε στο «Άμεξ», απέναντι στην εξαιρετική Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, ούσα η μοναδική ομάδα από το Big 6 που δεν είχε ηττηθεί στο εν λόγω γήπεδο, από το 2017.

Σύντομα όμως, αυτό καταρρίφθηκε, με τους «γλάρους» να κάνουν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και να μην σκοράρουν, αλλά να διορθώνουν τα «κακώς κείμενα» της αναποτελεσματικότητάς τους, με την έναρξη της επανάληψης.

Δύο γκολ του Σόλι Μαρτς και ένα του Ντάνι Γουέλμπεκ, ήταν αρκετά για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 για τη Μπράιτον, με τους γηπεδούχους να έχουν σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της Premier League στα έξι τελευταία παιχνίδια.

Ποιο είναι το εντυπωσιακό  όμως που προκύπτει από αυτή τη συζήτηση; Πως Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, ηττήθηκαν για πρώτη φορά σε ματς Σαββάτου, αμφότερες την ίδια μέρα.

Μέχρι τώρα, δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο, ενώ έχουν στην τεχνική τους ηγεσία τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Γιούργκεν Κλοπ, με την τελευταία ήττα μάλιστα της Λίβερπουλ Σάββατο, να ορίζεται πριν από μία πενταετία, από τη Χαλ!

Συνεπώς, οι δύο κορυφαίοι προπονητές ηττήθηκαν στην έναρξη της αγωνιστικής, για πρώτη φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος. Όσον αφορά την τελευταία φορά που Σίτι και Λίβερπουλ έχασαν την τελευταία ημέρα της εβδομάδας; Πρέπει να ανατρέξουμε στο 2013. Τότε που οι «πολίτες» είχαν στον πάγκο τους τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και η Λίβερπουλ τον Μπρένταν Ρότζερς!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0