Πρόσωπα

Δρομολόγιο Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι: Πριν τον Φέλιξ το έκαναν με επιτυχία ο Κουρτουά και ο Ντιέγκο Κόστα! (video)

Δρομολόγιο Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι: Πριν τον Φέλιξ το έκαναν με επιτυχία ο Κουρτουά και ο Ντιέγκο Κόστα! (video)
Ο Ζοάο Φέλιξ δεν έγινε ο πρώτος που μετακομίζει από τη Μαδρίτη στο Λονδίνο. Το δρομολόγιο Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια και υπήρξαν παίκτες που πέτυχαν με αυτή τους την επιλογή!

Ο Ζοάο Φέλιξ θα αγωνίζεται -ως δανεικός- στην Τσέλσι μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Η συμφωνία μεταξύ των «μπλε» και της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν περιλαμβάνει κάποια οψιόν αγοράς, επομένως αν στο μέλλον η Τσέλσι θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να γίνουν εκ νέου διαπραγματεύσεις.

Πριν από τον Φέλιξ όμως, είχαμε ακόμη τέσσερις ποδοσφαιριστές που έκαναν απευθείας το..δρομολόγιο Ατλετικο - Τσέλσι. Πάμε να τους δούμε!


Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ

https://twitter.com/charliepatrick0/status/1609849343611228162/photo/1

Το καλοκαίρι του 2000 η Τσέλσι «έσπασε» τα ταμεία πληρώνοντας στην Ατλέτικο Μαδρίτης 22.500.000€ για να αποκτήσει τον Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ. Ο Ολλανδός στράικερ είχε περάσει προηγουμένως από το Νησί με τη φανέλα της Λίντς έχοντας μάλιστα κερδίσει και το «χρυσό παπούτσι» τη σεζόν 1998-1999.

Στην Ατλέτικο έμεινε μονάχα μια σεζόν, πέτυχε 33 τέρματα αλλά η ομάδα της Μαδρίτης δεν απέφυγε τον ταπεινωτικό υποβιβασμό. Ο Χασελμπάινκ γύρισε στην Αγγλία και την Τσέλσι. Έμεινε τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο πετυχαίνοντας συνολικά 87 γκολ σε 177 συμμετοχές και κατακτώντας ένα Σούπερ Καπ αλλά πολύ περισσότερο τις καρδιές των «μπλε» φιλάθλων!

Τιμπό Κουρτουά 

Η Τσέλσι τον απέκτησε όταν ακόμη ήταν 19 ετών, δίνοντας στη Γκένκ ένα ποσό κοντά στα 9.000.000€, το 2011. Αμέσως τον έδωσε δανεικό στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να… «ψηθεί». 

Έπαιξε σε 154 ματς με τους «ροχιμπλάνκος» (ακριβώς τόσα έπαιξε και με την Τσέλσι) στην τριετία 2011-2014. Κράτησε 76 φορές ανέπαφη την εστία του και ήταν καθοριστικός στο πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα της Μαδρίτης (2013-2014). Πανηγύρισε ακόμη τρεις τίτλους πριν επιστρέψει στην Τσέλσι.

Στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» ο Κουρτουά από ένας καλός τερματοφύλακας εξελίχθηκε σε κορυφαίο. Πήρε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα και έδειξε σε όλο τον πλανήτη ποιος είναι. Η μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε μοιραία, με τον κόσμο της Τσέλσι να απογοητεύεται πλήρως από αυτή την επιλογή του Βέλγου.

Φιλίπε Λουίς

https://twitter.com/ChelseaFC/status/762955297614917632/photo/1

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ ήταν βασικότατο γρανάζι της μηχανής που λεγόταν Ατλέτικο Μαδρίτης. Πρωταγωνίστησε και αυτός στο πρωτάθλημα του 2014. Όμως η Τσέλσι τον ήθελε πολύ, και ο ίδιος φυσικά δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία της Premier League ανεκμετάλλευτη.

Έτσι, έπειτα από τέσσερα χρόνια και έξι τρόπαια με την «Ατλετι», ο Λουίς έφυγε για το Λονδίνο. Η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της περί τα 20.000.000€ αλλά γρήγορα θέλησε να τα πάρει πίσω. Ο Λουίς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και μόλις ένα χρόνο μετά επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη, την Ατλέτικο!

Πρόλαβε πάντως με τους Λονδρέζους 26 συμμετοχές, ένα γκολ, μια ασίστ, ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Αγγλίας. Όχι και τόσο άσχημα!

Ντιέγκο Κόστα

Η λίστα κλείνει με έναν σπουδαίο επιθετικό, τον Ντιέγκο Κόστα. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που αντιπροσώπευε περισσότερο από τον καθένα το στυλ της Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε. Τη χρονιά του πρωταθλήματος (2014) ο Κόστα σκόραρε 36 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. 

Μοιραία χτύπησε και για αυτόν το «καμπανάκι» του αγγλικού πρωταθλήματος. Η Τσέλσι ποτέ δε μετάνιωσε τα 38.000.000€ που έδωσε στην ομάδα της Μαδρίτης. Αυτό διότι ο Ντιέγκο Κόστα ήταν καθοριστικός στα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε με τους «μπλε» το 2015 και το 2017. 

Σκόραρε 52 φορές σε 87 ματς πρωταθλήματος με τη φανέλα της Τσέλσι ενώ το πάθος του τον έκανε έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες της κερκίδας. Το 2018 η Ατλέτικο πλήρωσε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα για να τον αποκτήσει εκ νέου, όμως ο Κόστα δεν ήταν πια ο ίδιος.

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0