Πρόσωπα

Λάζλο Κλάινχαϊσλερ: Ένα φορμαρισμένο «πολυεργαλείο» στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς! (video)

Λάζλο Κλάινχαϊσλερ: Ένα φορμαρισμένο «πολυεργαλείο» στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς! (video)
Εξτρέμ, 8αρι ή 10αρι; Το «προφίλ» του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού, Λάζλο Κλάινχαϊσλερ.
Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Λάζλο Κλάινχαϊσλερ είναι οριστική. Ο 28χρονος Ούγγρος μεσοεπιθετικός της Όσιγιεκ θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3.5 ετών και το «τριφύλλι» εντάσσει στο δυναμικό του έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί -και έχει αγωνιστεί- από αμυντικός χαφ, έως αριστερός εξτρέμ! Με λίγα λόγια, ένα επιθετικό «πολυεργαλείο».

Ξεκινώντας από την Ακαδημία Πούσκας χρειάστηκε να περάσει από πολλές ομάδες, όπως η Βέρντερ Βρέμης, η Ντάρμασταντ, η Φερεντσβάρος και η Αστάνα, έως ότου βρει το «λιμάνι» του στην Όσιγιεκ τον Φεβρουάριο του 2019. Και πράγματι, στην Κροατία βρήκε τον χώρο και τον χρόνο, για να ξεδιπλώσει τις αγωνιστικές του αρετές. Όχι πως έως τότε, δεν είχε παραστάσεις.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία (28 ετών), εν ενεργεία στην εθνική ομάδα της χώρας του, με 44 εμφανίσεις με την Ουγγαρία, και με 32 συμμετοχές, σε προκριματική φάση ή ομίλους, ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δεν συλλέγονται τόσες εμπειρίες, σε μόλις τρία χρόνια.

Το μεγαλύτερο, όμως, «όπλο» του; Πως έρχεται στον Παναθηναϊκό από την πιο μεστή σεζόν του στην Όσιγιεκ!

1731517-36628566-2560-1440.jpg

Από την έλευσή του στην Κροατία έως και την απόφασή του να μεταβεί στην Ελλάδα, ο Κλάινχαϊσλερ αγωνίστηκε ως 8αρι, 10αρι, αριστερός εξτρέμ, ακόμη και στα δεξιά.

Η ταχύτητά του, αλλά και ο καλός χειρισμός της μπάλας, του το επιτρέπουν. Μία γρήγορη ματιά, στα αφιερωματικά για αυτόν βίντεο, το μαρτυρούν.



Στη φετινή σεζόν, αγωνίστηκε στα περισσότερα ματς ως αριστερός εξτρέμ που συγκλίνει προς τον άξονα, «πατά» περιοχή και σκοράρει. Το αποτέλεσμα; Οκτώ γκολ και 4 ασίστ σε 20 ματς!

Όπως γίνεται αντιληπτό και από τους αριθμούς του, και από την εικόνα που μπορεί να σχηματίσει κανείς από τα κατορθώματά του στην Κροατία, ο 28χρονος Ούγγρος είναι ένα «πασπαρτού» στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για τις θέσεις πίσω από την επίθεση. Εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός «πονά», μετά τον τραυματισμό του Αϊτόρ.

Γεμάτες σερί σεζόν, πιο φορμαρισμένος από ποτέ φέτος, σε μία ποδοσφαιρική ηλικία τόσο... όσο, ώστε να υπάρχει και η διάθεση για να αποδείξει πράγματα, αλλά και οι κατάλληλες παραστάσεις.
Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό; Τρεις φορές πρωταθλητής, μέσα σε τέσσερα χρόνια. Με τη Βιντεοτόν (2015) και την Αστάνα (2017, 2018).

Σαφώς, είναι νωρίς. Οι συγκυρίες, όμως, και η πρώτη «ανάγνωση» του βιογραφικού του Λάζλο Κλάινχαϊσλερ, επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να νιώθει αισιόδοξος για αρκετούς λόγους.



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0