Πρόσωπα

Γκάρεθ Μπείλ: Τα τρία μοναδικά ρεκόρ του Ουαλού!

Γκάρεθ Μπείλ: Τα τρία μοναδικά ρεκόρ του Ουαλού!

Ο Γκάρεθ Μπείλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο το απόγευμα της Δευτέρας (9/1) και αφήνει πίσω του πολλά, μεταξύ άλλων τρία σπουδαία ρεκόρ!

Σχετικά Άρθρα

Το απόγευμα της Δευτέρας (9/1) έσκασε σαν βόμβα η είδηση πως ο Γκάρεθ Μπέιλ αποσύρεται από το ποδόσφαιρο! Ο Ουαλός επιθετικός αποφάσισε στα 33 του χρόνια να βάλει «τίτλους τέλους» σε μια σπουδαία καριέρα.

Μέσω ανάρτησης στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο Μπέιλ γνωστοποίησε αυτή του την απόφαση, με…κύμα σταρ του ποδοσφαίρου να του εύχονται καλή…σύνταξη!

 

Ο Μπέιλ που το 2013 είχε γίνει η -τότε- ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου ( η Ρεάλ πλήρωσε 101 εκατομμύρια ευρώ στην Τότεναμ) κατέκτησε πάμπολλους τίτλους. Κατάφερε να «τελειώσει» έχοντας περισσότερα τρόπαια από τον Ζιντάν (17 έναντι 16) και πανηγύρισε περισσότερες φορές το Champions League από ότι ο θρυλικός Ραούλ (5 έναντι 3).

Πέραν αυτών όμως ο Μπέιλ κατάφερε τρία ρεκόρ που αξίζουν αναφορά. Αρχικά, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει γκολ νίκης δύο διαφορετικούς τελικούς Champions League. Το 2014 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το 2018 κόντρα στη Λίβερπουλ.

Έπειτα, τη σεζόν 2012-2013, την τελευταία του με την Τότεναμ, ο Μπέιλ σκόραρε εννέα φορές με σουτ εκτός περιοχής, σε επίπεδο Premier League. Κανείς παίκτης δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο στην ιστορία του θεσμού!

Τέλος και όσο αφορά τα της εθνικής, ο Μπέιλ σταμάτησε όντας ο πρώτος σε συμμετοχές (111) αλλά και γκολ (41). Ένας θρύλος για τους Ουαλούς!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0