Πρόσωπα

Ο ΠΑΟΚ ζει στον «αστερισμό» του Νέλσον Ολιβέιρα και ανεβαίνει... σκαλοπάτια! (video)

Ο ΠΑΟΚ ζει στον «αστερισμό» του Νέλσον Ολιβέιρα και ανεβαίνει... σκαλοπάτια! (video)
Νέλσον Ολιβέιρα. Από τα δύο γκολ σε 11 αγωνιστικές, ήδη στα πέντε, στα έξι τελευταία ματς του ΠΑΟΚ. Σαφώς, δεν είναι ο μόνος λόγος που ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανακάμπτει. Είναι, όμως, ένας από τους κύριους!
Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση. Κυνικά και αθόρυβα, μετρά έξι νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια του στη Super League, και έχει μειώσει τη διαφορά του στους τρεις βαθμούς από τη 2η στη βαθμολογία, ΑΕΚ, και στους επτά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Προφανώς, τα εύσημα δίνονται, σε πρώτη φάση, στον «αρχιτέκτονα» της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου. Από την άλλη, η σταθερά του Ίνγκασον, με όποιον κι αν αγωνίστηκε ως παρτενέρ, εξασφαλίζει σιγουριά στα μετόπισθεν, μιας και στα επτά τελευταία ματς, μόλις μία φορά παραβιάστηκε η εστία του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά το κομμάτι της επίθεσης, όμως; Εκεί «μιλά» ο Νέλσον Ολιβέιρα!

 
Από την ημέρα της απόκτησής του από τον ΠΑΟΚ, κανείς δεν αμφέβαλλε για την ποδοσφαιρική του ποιότητα. Ο μεγάλος «φόβος» ήταν οι τραυματισμοί. Πράγματι, στην πρώτη του χρονιά στη Θεσσαλονίκη ταλαιπωρήθηκε πολύ, χάνοντας ουσιαστικά, ολόκληρη τη σεζόν. Φέτος, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν.

Στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει βρει δίχτυα πέντε φορές. Έχει σκοράρει με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής, με πέναλτι, με κεφαλιά. Αποδεικνύει με κάθε τρόπο πως βρίσκει τον καλό του εαυτό ή αν προτιμάτε, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, βάζοντας τους Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια -κυρίως- να τον «τροφοδοτούν», καταφέρνει να παίρνει το μέγιστο από τον Ολιβέιρα.

 
Χωρίς «τυμπανοκρουσίες», ο 31χρονος Πορτογάλος φορ βρίσκεται ψηλά στον πίνακα των σκόρερς της Super League. Απέχει μόλις τρία γκολ από τον Νίκο Καρέλη (10 γκολ) και την πρώτη θέση, παρότι έως την 11η αγωνιστική, είχε σκοράρει μόλις δύο φορές!

Σαφώς, δεν είναι ο μόνος λόγος που ο ΠΑΟΚ ανακάμπτει. Είναι, όμως, ένας από αυτούς!

«Hats-off», λοιπόν, τόσο στον Νέλσον Ολιβέιρα, όσο και στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Χωρίς αλλαγές προσώπων, αλλά επιμονή, βλέπει το πλάνο του να αποδίδει «καρπούς» στο καλύτερο χρονικό σημείο.

Άλλωστε, το φορμάρισμα τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και του Ολιβέιρα, ήρθε τώρα, που η «κούρσα» του πρωταθλήματος μπαίνει πράγματι, στην τελική της ευθεία.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0