Πρόσωπα

Ζερόμ Σινκλέρ: Στα 16 του έγραφε ιστορία με τη Λίβερπουλ, αλλά στα 26 έχει απλώς ένα takeaway κατάστημα! (video)

Ζερόμ Σινκλέρ: Στα 16 του έγραφε ιστορία με τη Λίβερπουλ, αλλά στα 26 έχει απλώς ένα takeaway κατάστημα! (video)

Η απίθανη ιστορία του Ζερόμ Σινκλέρ μπορεί να ξεκινά εντυπωσιακά, καθώς αποτελεί το νεότερο ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε… happy ending! Μόλις στα 26 του χρόνια, όντας χωρίς ομάδα για 18 μήνες, κατέχει ένα takeaway κατάστημα και βρίσκεται μακριά από το ποδόσφαιρο, πληρώνοντας, ακριβά όπως αποδεικνύεται, το λάθος του ατζέντη του το καλοκαίρι του 2016.

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν ο Ζερόμ Σινκλέρ έμπαινε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, για τα τελευταία εννέα λεπτά του παιχνιδιού ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Μπρομ για το League Cup. Μία συμμετοχή με ιστορική σημασία, καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «reds» που φορά τη φανέλα της ομάδας σε επίσημο παιχνίδι. Είναι ένα ρεκόρ που διατηρείται έως και σήμερα, ωστόσο η καριέρα του 26χρονου πλέον Άγγλου, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ήδη από αρκετά νεαρή ηλικία, το ταλέντο του Σινκλέρ ήταν αδιαμφισβήτητο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε στις ακαδημίες της Γουέστ Μπρομ, είχε «κεντρίσει» το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων, όπως της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ.

Τελικά, ήταν οι «reds» εκείνοι που προχώρησαν στην απόκτησή του, με τον Φρανκ ΜακΠάρλαντ, διευθυντή ακαδημιών του συλλόγου τότε, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Με όλες τις κορυφαίες ομάδες να θέλουν τον Ζερόμ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να τον αποκτήσουμε σε ηλικία 14 ετών».

Ο Άγγλος επιθετικός, που είχε ως είδωλο τον Τιερί Ανρί, αγωνιζόταν στις Κ16 και Κ18 της ομάδας του Μέρσισαϊντ, ενώ δεν άργησε να πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του με την εθνική ελπίδων της χώρας του. Η ταχύτητα, η δύναμη, αλλά κυρίως η δεινότητά του στο σκοράρισμα, «τράβηξαν» την προσοχή του Μπρένταν Ρότζερς, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2012, αναγκάζοντάς τον να του δώσει μία ευκαιρία με την πρώτη ομάδα.

Η στιγμή αυτή ήρθε απέναντι στη Γουέστ Μπρομ για το League Cup Αγγλίας το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. Στο 81ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 1-1, ο Βορειοϊρλανδός προπονητής ρίχνει στο ματς τον Σινκλέρ, γράφοντας με τον τρόπο αυτό ιστορία, καθώς σε ηλικία 16 ετών και έξι ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται για τους «reds» σε επίσημη αναμέτρηση. Μάλιστα, φαίνεται ότι έδωσε… φτερά στα πόδια των συμπαικτών του, καθώς μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Νουρί Σαχίν έκανε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Σινκλερ.jpg

Όλα έδειχναν ότι μία «λαμπρή» πορεία ξεκινά. Παρ’ όλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Παρέμεινε στη Λίβερπουλ για άλλα τέσσερα χρόνια, καταγράφοντας συνολικά μόλις πέντε συμμετοχές με ένα γκολ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2016, όπου και ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό του. Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας και η αλήθεια είναι ότι υπήρχε η πρόθεση να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία, καθώς εκτιμούσε πραγματικά το ταλέντου του ποδοσφαιριστή και πίστευε ότι είχε τη δυνατότητα να εξελιχθεί περαιτέρω.

Είχε αναφέρει μάλιστα ότι «ο Ζερόμ είναι ένας πολύ νεαρός παίκτης, έχει ικανότητες, είναι πολύ καλός σουτέρ, αλλά δεν είναι εύκολο για εκείνον να ανταπεξέλθει στο κέντρο της επίθεσης, απέναντι σε γιγαντόσωμους αμυντικούς στην Premier League. Αλλά είναι πολύ νέος και μπορεί να αναπτυχθεί.»

Ο Αϊντί Γουόρντ, ατζέντης του ποδοσφαιριστή και υπεύθυνος για τη μεταγραφή του Στέρλινγκ στη Μάντσεστερ Σίτι, είχε διαφορετική άποψη, επιθυμώντας για τον παίκτη να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα οι όποιες διαπραγματεύσεις να «ναυαγήσουν», με τον Γουόρντ να ενημερώνει μάλιστα το σύλλογο ότι ο Σινκλέρ θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

aidy_ward.jpg

Επόμενος σταθμός αποτέλεσε η Γουότφορντ, αλλά τίποτα δεν θα ήταν πια το ίδιο. Εκεί, πέρασε πέντε σεζόν, όπου δινόταν συνεχώς ως δανεικός (Μπέρμιγχαμ, Σάντερλαντ, Όξφορντ, Φένλο, Τσσκα Σόφιας), χωρίς να μπορεί να καθιερωθεί πουθενά. Τελικά, έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2021 και έκτοτε παραμένει χωρίς ομάδα.

Πλέον, έχει αφοσιωθεί στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, διατηρώντας ένα μαγαζί όπου προσφέρει takeaway φαγητό, καθώς από ότι φαίνεται, οι ένδοξες μέρες του στο χώρο του ποδοσφαίρου αποτελούν οριστικά παρελθόν…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0