Πρόσωπα

Σολδεβίλα: Ο πρώην παίκτης της Λα Μασία που πήγε να «τελειώσει» μόνος την Μπαρτσελόνα

Σολδεβίλα: Ο πρώην παίκτης της Λα Μασία που πήγε να «τελειώσει» μόνος την Μπαρτσελόνα
Ο Οριόλ Σολδεβίλα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς της Ιντερσίτι με τη Μπαρτσελόνα και παραλίγο να…την κερδίσει μόνος του πετυχαίνοντας χατ-τρικ!

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το Μάρτιο του 2001. Ο μικρός Οριόλ Σολδεβίλα έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στα τμήματα υποδομής της Κορνεγιά.

Γρήγορα τα «ραντάρ» της Μπαρτσελόνα τον εντόπισαν και το 2018 εντάχθηκε στην περίφημη «Λα Μασία», από την οποία έφυγε νωρίς, το Σεπτέμβριο του 2020. Το βράδυ της Τετάρτης (4/1), 2,5 χρόνια μετά, πέτυχε τρια γκολ απέναντι στους Καταλανούς φορώντας τη φανέλα της Ιντερίστι, ομάδας τρίτης κατηγορίας!

Η Μπαρτσελόνα δε τον πίστεψε!

Με την ομάδα κάτω των 19 ετών της Μπαρτσελόνα δεν αγωνίστηκε αρκετές φορές. Οι προπονητές δεν πίστεψαν σε αυτόν και μέσα σε δύο χρόνια παρουσίας του στη «Μασία» αποχώρησε ως ελεύθερος.

Η Μπέρμιγχαμ ήταν ο επόμενος σταθμός του 18 ετών -τότε- εξτρέμ. Αγωνίστηκε 19 φορές, σκόραρε τέσσερις και έδωσε πέντε ασίστ με την ομάδα κάτω των 21 του αγγλικού κλαμπ.

Και εκεί όμως δεν έκατσε πολύ. Τον Ιούλιο του 2022 το συμβόλαιό του εξέπνευσε και η Ιντερσίτι που μόλις είχε πάρει την άνοδο για την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας τον υπέγραψε ως ελεύθερο!


Πρωταγωνιστής για ένα ( ; ) βράδυ!

Πριν τον περίφημο αγώνα με τη Μπαρτσελόνα για το Copa Del Rey ο Σολδεβίλα είχε καταφέρει ένα γκολ και δύο ασίστ σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ είχε και ακόμη ένα γκολ στο κύπελλο.

Το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου 2023 θα το θυμάται για πάντα. Στην έδρα της Χέρκουλες η Ιντερσίτι φιλοξένησε τη Μπαρτσελόνα και ο «Σόλδε» πέτυχε χατ-τρικ!

Κι όμως αυτό δεν έφτανε για την ομάδα του. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν την πρόκριση στην παράταση, χάρη σε γκολ του Άνσου Φάτι με το εντυπωσιακό -και ντροπιαστικό για εκείνους- 4-3!

Πάντως με αυτά τα τρία γκολ ο Σολδεβίλα έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Κιλιάν Εμπαπέ που πετυχαίνει χατ-τρικ απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ο Γάλλος το είχε καταφέρει στο «Καμπ Νόου», το Φεβρουάριο του 2021 στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν με 4-1!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0