Πρόσωπα

Κώστας Φορτούνης: Η δαιμονιώδης φόρμα του, προσφέρει ένα υπερόπλο στα χέρια του Μίτσελ!

Κώστας Φορτούνης: Η δαιμονιώδης φόρμα του, προσφέρει ένα υπερόπλο στα χέρια του Μίτσελ!

Ο Μίτσελ έχοντας μείνει ικανοποιημένος από την εικόνα του Κώστα Φορτούνη στις προπονήσεις και στην προετοιμασία στην Ισπανία, του έδωσε φανέλα βασικού στο come back που επιδιώκουν οι «ερυθρόλευκοι» και αυτός του το ανταποδίδει με γκολ και υψηλή απόδοση, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη που είχε η πορεία του Κώστα Φορτούνη τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν αυτή που αρχικά θα επιθυμούσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Οι σοβαροί τραυματισμοί τον άφησαν αρκετά πίσω, οι επιστροφές του έπεφταν σε περιόδους με κρίσιμα και συνεχόμενα παιχνίδια και η σχέση του με τον Πέδρο Μαρτίνς πέρασε από χίλια… κύματα, με συνεχόμενες ρήξεις, ιδιαίτερα, στο τελευταίο διάστημα παραμονής του Πορτογάλου τεχνικού.

Παρ’ όλα αυτά, αν και οι μεταγραφικές φήμες τον συνέδεαν με αρκετές ομάδες του εξωτερικού το περασμένο καλοκαίρι, εκείνος παρέμεινε στους Πειραιώτες και έδειξε με αυτόν τον τρόπο, τη ξεκάθαρη επιθυμία του να  κερδίσει ξανά την φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό. Σε αυτό, βοήθησε και η φυγή του Μαρτίνς σε συνδυασμό με την έλευση του Κάρλος Κορμπεράν, καθώς ο Ισπανός τον ενσωμάτωσε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Μπορεί ο Κορμπεράν να αποτέλεσε σύντομα παρελθόν, αλλά η επιστροφή του Μίτσελ στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» μόνο ευεργετικά λειτούργησε για τον Τρικαλινό άσο, κάτι που φάνηκε από την παρουσία του στο παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό (22/10), η οποία ήταν η πρώτη του επίσημη συμμετοχή μετά από πέντε μήνες και το ματς κόντρα στην ΑΕΚ για τα play-off της περσινής Super League. Μάλιστα, μπορεί να μην αγωνίστηκε πολύ απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, αλλά εκείνο το παιχνίδι αποδείχθηκε το restart του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, καθώς δεν έχει ηττηθεί ξανά, μετρώντας πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

 

Στο επόμενο διάστημα, πήρε λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος κυρίως ως αλλαγή, με την διακοπή λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου να ωφελεί τον Φορτούνη που κατάφερε να επιστρέψει στο 100% της ετοιμότητας του.
fortounis-mitsel-proponisi.webp

Κάτι που έγινε αντιληπτό από το τεχνικό τιμ, με τον Μίτσελ να δίνει φανέλα βασικού στον 30χρονο, τόσο στο παιχνίδι του Κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο, όσο κυρίως, στην επανέναρξη της Super League κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί, ο Φορτούνης ήταν συγκλονιστικός πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του, στην ισοπαλία με 2-2, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο «παρών» ενόψει της συνέχειας. Επιπλέον, μετά το τέλος ο Μίτσελ αποθέωσε τον Έλληνα άσο λέγοντας: «Ο Φορτούνης αποτελεί παράδειγμα από την πρώτη ημέρα παρουσίας του προπονητικού τιμ, καθώς βελτιώνεται και προοδεύει συνεχώς. Το αποτέλεσμα ήταν να πετύχει δύο γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Έτσι, ο Φορτούνης μονιμοποίησε την παρουσία του στην ενδεκάδα, μοιράζοντας ασίστ στη νίκη με 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ κινητικός και συμμετείχε στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών.

Τέλος, η απόδοση του συνέχισε να κινείται σε... υψηλά επίπεδα, σκοράροντας και στην εκτός έδρας νίκη με τον Ιωνικό με 2-0, ένα τέρμα αντάξιο της κλάσης του, αφού εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε και με ένα δυνατό σουτ «σφράγισε» τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά την συμμετοχή του σε μόλις τρία παιχνίδια ως βασικός, βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ όσον αναφορά τους Έλληνες μεσοεπιθετικούς, ενώ βρίσκει «δίχτυα» ανά 90 λεπτά. Μέσα σε όλα αυτά, να προστεθεί και η επιτυχημένη συνύπαρξη με τους Χάμες Ροντρίγκες και Πεπ Μπιέλ, που έχει δώσει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να... μαζέψει τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Μέσα από την αγωνιστική του εικόνα, ο Φορτούνης απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος, αφού η ποιότητα στην καλή του μέρα, κάνει τη διαφορά και η συνολική απόδοση του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, το αποδεικνύει περίτρανα…

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0