Πρόσωπα

Άκης Μάντζιος: Ντεμπούτο με βασικό… έναν Έλληνα, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Άκης Μάντζιος: Ντεμπούτο με βασικό… έναν Έλληνα, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Το ντεμπούτο του στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης πραγματοποιεί απέναντι στη Λαμία ο Άκης Μάντζιος και η πρώτη του ενδεκάδα είναι γεγονός. Μάλιστα, είναι η «παρθενική» φορά στο πρώτο του παιχνίδι στην τεχνική ηγεσία μίας ομάδας, που έχει μόλις έναν Έλληνα στο αρχικό σχήμα!

Η 9η διαφορετική προπονητική δουλειά στην καριέρα του Άκη Μάντζιου είναι γεγονός, με τον Έλληνα προπονητή να αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης, γεγονός που δεν κατατάσσει την ομάδα της Αρκαδίας στην ίδια λίστα με τον Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο.

Για ποιον λόγο ξεχωρίζουμε αμφότερους; Διότι μόνο αυτές τις δύο ομάδες έχει αναλάβει δις ο έμπειρος προπονητής από το 2011 και έπειτα. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης απέναντι στη Λαμία; Είναι μόλις η πρώτη φορά στην καριέρα του, που στην πρώτη ενδεκάδα που παρατάσσει, έχει στην διάθεσή του μόνο έναν Έλληνα.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο εν λόγω παίκτης είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να συμπληρώνει 109 συμμετοχές με την ομάδα του.

Στην δεύτερη θέση των ενδεκάδων με… λίγους Έλληνες είναι ο Άρης, στην προηγούμενη προπονητική του δουλειά, ενώ το «ρεκόρ» του είναι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις με εννέα Έλληνες, όταν βρέθηκε την προηγούμενη δεκαετία, στην Κέρκυρα και τον Απόλλων Σμύρνης.

Δείτε αναλυτικά τον αριθμό των Ελλήνων που έχει χρησιμοποιήσει ως στιγμής ο Άκης Μάντζιος στα πρώτα του ματς στις ομάδες του:

Θρασύβουλος: 8

Πανιώνιος: 4

Κέρκυρα: 9

Πανθρακικός: 5

Λεβαδειακός: 5

Απόλλων Σμύρνης: 9

Λεβαδειακός: 5

Πανιώνιος: 5

Λαμία: 5

Άρης: 2

Αστέρας Τρίπολης: 1

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0