Πρόσωπα

Εννέα γκολ με την ΑΕΚ πριν να αλλάξει ο χρόνος; Ο Λιβάι Γκαρσία «ζηλεύει» μόνο τον Νίκο Λυμπερόπουλο! (video)

Εννέα γκολ με την ΑΕΚ πριν να αλλάξει ο χρόνος; Ο Λιβάι Γκαρσία «ζηλεύει» μόνο τον Νίκο Λυμπερόπουλο! (video)

«Καυτός» ο Λιβάι Γκαρσία, έφτασε τα εννέα γκολ με την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, πριν ακόμη μπει το νέο έτος. Κάτι διόλου εύκολο και συνηθισμένο...

Σχετικά Άρθρα
Η ΑΕΚ πέρασε σαν «σίφουνας» από τον Βόλο (28/12, 4-0). «Πάρτι» εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, «πάρτι» και για τον Λιβάι Γκαρσία, που για τρίτο σερί ματς -ανεξαρτήτως διοργάνωσης- βρίσκει δίχτυα, μετά το πέρας της διακοπής των εγχώριων πρωταθλημάτων, λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γκολ στην αναμέτρηση με την Κηφισιά για το Κύπελλο Ελλάδας, γκολ κόντρα στη Λαμία, γκολ και απέναντι στον Βόλο, με άλμα... τριών μέτρων σχεδόν! Κάπως έτσι, δεν δικαίωσε απλώς, για ακόμα μία φορά, τον προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, που στο πρόσωπό του είδε το βασικό σέντερ φορ του φετινού ρόστερ.

Παράλληλα, ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς της Super League, πλάι στον Νίκο Καρέλη, ενώ εξασφάλισε πως θα υποδεχθεί το νέο χρόνο, με εννέα γκολ στο πρωτάθλημα! Κάτι που έχει να καταφέρει παίκτης της ΑΕΚ 15 ολόκληρα χρόνια!

 
Κι όμως. Δεν το έπραξε ούτε ο Ίσμαελ Μπλάνκο τις σεζόν 2007/08 και 2008/09, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, ούτε ο Εζεκιέλ Πόνσε τη σεζόν 2018/19, που σκόραρε 16 φορές! Ο τελευταίος που όχι μόνο έφτασε, αλλά ξεπέρασε τα εννέα γκολ, φτάνοντας τα δέκα, πριν να έρθει το νέο έτος, ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος!

Κατά τη σεζόν 2006/07, ο 31χρονος -τότε- Έλληνας φορ πέρασε μία δεύτερη... νιότη στο σκοράρισμα. «Σταμάτησε» στα 18 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά τη σεζόν 2002/03, που «μέτρησε» 16 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην εποχή του ελληνικού πρωταθλήματος, υπό την ονομασία, Super League.



Έκτοτε, ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ, που κατάφερε να ξεπεράσει τα 18 γκολ στο τέλος της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος, ήταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο την αμέσως επόμενη σεζόν (2007/08), φτάνοντας τα 19.



Ο πρώτος -άτυπος- στόχος, επετεύχθη για τον Λιβάι Γκαρσία. Σειρά παίρνει, πλέον, ο δεύτερος. Για να τον «πιάσει», βέβαια, θα πρέπει να ανεβάσει τον τωρινό του μέσο όρο, του ενός γκολ ανά 125 αγωνιστικά λεπτά.

Πάντως και με τον ίδιο ρυθμό να συνεχίσει και να φτάσει στα 17 γκολ στο τέλος της κανονικής διάρκειας, μόνο δυσαρεστημένος δεν θα είναι. Τόσο αυτός, όσο και ο Ματίας Αλμέιδα: ο άνθρωπος που κατάφερε να πάρει το μέγιστο από τον Λιβάι Γκαρσία, «χρίζοντάς» τον ως σέντερ φορ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0