Πρόσωπα

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει πλέον πιο πολλά γκολ από την… Τσέλσι!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει πλέον πιο πολλά γκολ από την… Τσέλσι!

Μία ακόμη τρομερή εμφάνιση, δύο γκολ και ένα νέο ρεκόρ συνοψίζουν την εμφάνιση του Έρλινγκ Χάαλαντ απέναντι στη Λιντς, με τον Νορβηγό να ξεπερνά μόνος του πλέον σε αριθμό τερμάτων, ολόκληρη την… Τσέλσι!

Κάθε ματς και… ρεκόρ για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος αποδείχθηκε και πάλι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λιντς με 3-1. Η ομάδα του χρειαζόταν το τρίποντο ώστε να μην μεγαλώσει περαιτέρω η διαφορά από την Άρσεναλ και ο Νορβηγός βγήκε μπροστά, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της.

Έμεινε ανεπηρέαστος από το χαμένο τετ-α-τετ του 30ου λεπτού, σκόραρε δις στο δεύτερο μέρος μέσα σε 13 λεπτά και με τα δύο του γκολ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που φτάνει τα 20, μέσα σε μόλις… 14 ματς.

Όταν ο Τιερί Ανρί χρειαζόταν πολλά περισσότερα (34), ο Μοχάμεντ Σαλάχ 35 παιχνίδια και ο Χάρι Κέιν… 40, για να φτάσουν στον εν λόγω αριθμό – ορόσημο, ο Χάαλαντ πανηγύριζε ένα νέο επίτευγμα, το οποίο γίνεται ακόμη σπουδαιότερο, αν μπει σε σύγκριση, με τους αριθμούς μίας ολόκληρης ομάδας.

Δεν θα επιλέξουμε έναν σύλλογο που απλώς βρίσκεται στην Premier League και δεν χαρακτηρίζεται από υψηλή παραγωγικότητα. Θα επιλέξουμε την… Τσέλσι! Μία ομάδα του Big 6, η οποία ναι μεν δεν είχε σκοράρει για 4 ματς, μετρώντας τρεις σερί ήττες, αλλά στη  Boxing Day ήταν σοβαρή και επικράτησε της Μπόρνμουθ με 2-0.

Την Τσέλσι λοιπόν, ο Έρλινγκ Χάαλαντ μόνος του την… ξεπερνά. Διότι έχει ένα γκολ περισσότερο από όλους τους «μπλε» μαζί. Έχει σκοράρει 20 φορές, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ… 19 και κάπως έτσι, αντιλαμβανόμαστε πως ό,τι και αν συμβεί στο τέλος της σεζόν, αυτός δεν γίνεται να μην θεωρηθεί ο κορυφαίος της σεζόν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0