Πρόσωπα

Μάρκους Ράσφορντ: Από τις «τάσεις φυγής» στην αποθέωση, ένας… Τεν Χαγκ δρόμος! (video)

Μάρκους Ράσφορντ: Από τις «τάσεις φυγής» στην αποθέωση, ένας… Τεν Χαγκ δρόμος! (video)

Μάρκους Ράσφορντ. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος. Ο μοναδικός, μαζί με τον Μπουκάγιο Σάκα, που σκόραραν 3+ γκολ για την εθνική Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συζητώντας για αναγέννηση παίκτη με την έλευση ενός προπονητή, δεν γίνεται το όνομά του να απουσιάζει από την κουβέντα!

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν με πάρα πολλά προβλήματα και να ξεκίνησε την καινούργια με δύο διαδοχικές ήττες και δίχως γκολ υπέρ της σε κανονική ροή αγώνα, όμως δειλά – δειλά βρίσκει τα πατήματά της.

Ανεβάζει την απόδοσή της, είναι προφανές ότι βελτιώνεται και η εν λόγω επιτυχία, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια, πιστώνεται σαφώς στον Έρικ Τεν Χαγκ. Οι επιλογές του κατά το καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι» έχουν αποδώσει στον μέγιστο βαθμό, άπαντες αξιοποιούνται και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το γεγονός πως όσοι ήρθαν στο Ολντ Τράφορντ, ήταν βασικοί απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ (πλην του Λισάντρο Μαρτίνες), δεν υπάρχει.

Πολλοί λένε όμως πως μία καλύτερη κίνηση από μία προσθήκη που θα κοστίσει και θα αποδώσει, είναι μία εσωτερική μεταγραφή. Ένας παίκτης που ήταν έτοιμος να αποχωρήσει, εν τέλει έμεινε, είτε με την θέλησή του, είτε χωρίς, και βρήκε τον τρόπο να ενταχθεί και πάλι στον σύλλογο. Επί της ουσίας, μόλις προσωπογραφήσαμε τον Μάρκους Ράσφορντ.

Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει φέτος με τον Άγγλο και τους «κόκκινους διαβόλους». Ήταν δεδομένο πως θα έφευγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι, πείστηκε να συνεχίσει λόγω της άφιξης του Έρικ Τεν Χαγκ και πλέον, μοιάζει αναγεννημένος.

Αρκετοί θα πουν πως αυτό συνέβη λόγω της αποχώρησης του Κριστιάνο Ρονάλντο και τον χρόνο συμμετοχής που λαμβάνει πλέον μονίμως ο Ράσφορντ, όμως στην πραγματικότητα, η απόδοσή του και η βελτίωση που επιδεικνύει, είναι ξεκάθαρα προϊόν δουλειάς και νοοτροπίας.

Έπαψε να αμφιβάλλει για το project, πίστεψε σε αυτό, απήλαυσε την εμπιστοσύνη του Έρικ Τεν Χαγκ και εξελίχθηκε σε… πρωταγωνιστή. Είναι περιττό να πούμε πως είναι ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν.

Μετρά 14 γκολ σε 21 επίσημα ματς και με αυτό που σημείωσε απέναντι στη Νότιγχαμ, έχει βρει πλέον τον δρόμο προς τα δίχτυα, σε πέντε συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του. Επί της ουσίας, τα γκολ του στο Ολντ Τράφορντ στην Premier League, ξεπερνούν όσα έβαλε πέρυσι συνολικά, σε ολόκληρη την σεζόν.

Από εκεί και πέρα, τα ρεκόρ του δεν περιορίζονται μόνο στα ατομικά ρεκόρ, αλλά περνούν και στα βιβλία ιστορίας του συλλόγου. Έχει σκοράρει 64 φορές στην Premier League, όσες και ο Έρικ Καντονά. Συνεπώς, είναι και επίσημα ο 8ος all time scorer της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 27 γκολ πίσω από τον 7ο πιο παραγωγικό παίκτη στην ιστορία της.

Από εκεί και πέρα, αν κάποιος εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τον Μάρκους Ράσφορντ, ας ρίξει μία ματιά και στους αριθμούς του εκτός του «Νησιού», με το Παγκόσμιο Κύπελλο να αποτελεί αναμφίβολα τον καλύτερο… καθρέφτη.

Σκόραρε τρεις φορές με την εθνική Αγγλίας, με τον Μπουκάγιο Σάκα να είναι ο μοναδικός με τέτοιου είδους νούμερα και κάπως έτσι, αποτελεί δικαιωματικά εκ των κορυφαίων της χώρας του, στην διοργάνωση που ολοκληρώθηκε για αυτήν πρόωρα.

Όσον αφορά την κορυφαία του στιγμή φέτος; Πιθανώς, αυτή ήρθε στο ματς με την Άρσεναλ. Ακριβώς εκεί δηλαδή που ορίζεται το σημείο καμπής, μιας και ο Ράσφορντ δεν είχε βρει δίχτυα εντός έδρας για περισσότερο από ένα εξάμηνο.

Το έκανε στο Ολντ Τράφορντ, συνέβαλλε στη μοναδική ήττα των «κανονιέρηδων» φέτος και εν συνεχεία, πίστεψε στον εαυτό του. Πλέον, είναι πιο σοβαρός από ποτέ, πιο συγκεντρωμένος στο… ποδόσφαιρο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά και ο Έρικ Τεν Χαγκ μπορεί να βασιστεί πάνω του. Σπουδαίο επίτευγμα για έναν παίκτη που το καλοκαίρι άπαντες ήθελαν να απαλλαγούν από το συμβόλαιό του…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0