Πρόσωπα

Τσούμπα Άκπομ: Πρώτο χατ-τρικ μετά από έξι χρόνια και «αναγέννηση» στο Μίντλεσμπρο, υπό τις οδηγίες του Κάρικ! (video)

Τσούμπα Άκπομ: Πρώτο χατ-τρικ μετά από έξι χρόνια και «αναγέννηση» στο Μίντλεσμπρο, υπό τις οδηγίες του Κάρικ! (video)

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με τρία γκολ στη νίκη της Μίντλεσμπρο με 4-1 επί της Γουίγκαν για την Boxing Day, μια εμφάνιση που ήρθε να… επιστεγάζει την εξαιρετική φόρμα στην όποια βρίσκεται, τη φετινή σεζόν.

Στο ερώτημα αν υπάρχει κάτι καλύτερο για έναν επιθετικό από το να σκοράρει χατ-τρικ και μάλιστα σε παιχνίδι της Boxing Day, ο Τσούμπα Άκπομ σίγουρα δεν έχει… απάντηση, καθώς ο Άγγλος φορ πετυχαίνοντας τρία γκολ, έδωσε τη νίκη στην Μίντλεσμπρο με σκορ 4-1 επί της Γουίγκαν για την 24ης αγωνιστική της Championship.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ πέτυχε και μερικά αξιοσημείωτα επιτεύγματα που είχαν πολύ καιρό να… σπάσουν. Αρχικά, σημείωσε το πρώτο του χατ-τρικ σε επίπεδο πρωταθλήματος, αφού οι προηγούμενες φορές αφορούσαν είτε στο Κύπελλο, είτε σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας. Έτσι, για να βρούμε την τελευταία φορά που πέτυχε κάτι τέτοιο, πρέπει να γυρίσουμε 6,5 χρόνια πίσω, όταν ο Άκπομ αγωνιζόταν με την φανέλα της Χαλ. Ο 21χρονος τότε φορ, είχε βρει «δίχτυα» τρεις φορές στο παιχνίδι απέναντι στην Μπέρι τον 4ο γύρο του FA Cup, δίνοντας στη Χαλ με σκορ 3-1, το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Επίσης, ο Άγγλος έγινε ο πρώτος παίκτης της Μίντλεσμπρο που πετυχαίνει χατ-τρικ σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από 4,5 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που επιτευχθεί κάτι τέτοιο ήταν από τον Πάτρικ Μπάμφορντ στις 2 Μαρτίου του 2018 απέναντι στη νυν ομάδα του, Λιντς και στην επικράτηση με 3-0.

Κάπως έτσι, ο Άκπομ κατάφερε να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει τη φετινή σεζόν και ιδιαίτερα υπό της οδηγίες του «θρύλου» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάικλ Κάρικ. Ο 27χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ τόσο της ομάδας του, όσο και της Championship με 12 γκολ σε 17 αναμετρήσεις, ενώ έχει τον καλύτερο συντελεστή σε expected Goals στην δεύτερη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου με 0.68 ανά παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παρουσία του Κάρικ στον πάγκο της Μίντλεσμπρο έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την απόδοση του Άκπομ στον αγωνιστικό χώρο και οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπο για να το επιβεβαιώσουν. Πριν την παρουσία του, μετρούσε 12 γκολ σε 105 παιχνίδια στις αγγλικές διοργανώσεις, ενώ με τον 41χρονο προπονητή, αριθμεί οχτώ γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, μια ασίστ και 2.8 σουτ ανά παιχνίδι.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Άκπομ δεν χαρακτηριζόταν ποτέ για τα «φονικά» του ένστικτα με τα αντίπαλα δίχτυα, αφού και τη περσινή σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ μέτρησε 10 γκολ σε 51 εμφανίσεις, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην δίνει το καλοκαίρι το πράσινο «φως» για την παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κάτι που λειτούργησε ευεργετικά για τον Άγγλο επιθετικό που έχει βρει την… Ιθάκη του στο Μίντλεσμπρο και συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια της ομάδας του, για είσοδο στα play-off ανόδου της Championship.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0