Πρόσωπα

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ένα επίπεδο πάνω από όλους, όταν νιώθει καλά! (video)

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ένα επίπεδο πάνω από όλους, όταν νιώθει καλά! (video)

Όταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αισθάνεται καλά και δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, κάνει πράγματα όπως αυτά απέναντι στη Λίβερπουλ. Μοιράζει δύο ασίστ, δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλον σε ένα ντέρμπι, είναι… παντού και αναδεικνύεται ο κορυφαίος σε μία μεγάλη πρόκριση για την ομάδα του! Απαραίτητη προϋπόθεση; Να νιώθει… καλά!

Σε ένα πολύ κακό Παγκόσμιο Κύπελλο για το Βέλγιο, με τις προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα μεγάλες και τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας να είναι υψηλός, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε παρασύρθηκε από τη… μετριότητα των υπολοίπων.

Δεν ξεχώρισε στο Κατάρ, δεν θύμισε σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή των 13 ασίστ σε επίπεδο συλλόγων, δεν μπορούσε να δώσει λύσεις και σε καμία περίπτωση, δεν ήταν αυτός που θα έπαιρνε από το χέρι την ομάδα του, για να την οδηγήσει σε μία μεγάλη πρόκριση.

Αντιστρόφως ανάλογα συμπεράσματα δηλαδή από όσα πράττει την τελευταία πενταετία στη Μάντσεστερ Σίτι. Διότι στο Έτιχαντ, είναι ο απόλυτος ηγέτης των «πολιτών». Αυτός καθορίζει τον ρυθμό, από τα πόδια του περνούν όλες οι σημαντικές μπάλες για τους «γαλάζιους», τρέχει πολύ περισσότερο και δημιουργεί ακόμη πιο πολύ.

Επί της ουσίας, όσα περιγράφουμε, έλαβαν χώρα από τον Βέλγο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ, στα πλαίσια της φάσης των «16» του Λιγκ Καπ, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά

.

Ο Ντε Μπρόινε ήταν απλά συγκλονιστικός. Έμοιαζε να βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τους υπολοίπους και να σκέφτεται ένα… κλικ πιο γρήγορα από κάθε παίκτη που πήρε χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση.

Δεν είναι μόνο οι δύο ασίστ που κατέγραψε, οι οποίες τον ανέβασαν στις 15 και τον καθιστούν τον μοναδικό παίκτη που παίζει σε ομάδα της Premier League, και έχει τέτοιο αριθμό τελικών πασών σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν η συνολική του παρουσία.

Στο πρώτο μέρος, είχε 32 επαφές με τη μπάλα, εννέα σέντρες (περισσότερες από κάθε άλλον), τέσσερις ευκαιρίες για την ομάδα του, που προήλθαν από δική του ενέργεια, ένα σουτ στον στόχο, μία ασίστ και δύο κερδισμένες μονομαχίες.

Στην επανάληψη, απλώς ολοκλήρωσε το… έργο του. Ο Νέιθαν Άκε σκόραρε έπειτα από φοβερή σέντρα του Βέλγου, ενώ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν σταμάτησε να τρέχει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, αποδεικνύοντας πως ήθελε πολύ να «σπάσει» το σερί των τριών συνεχόμενων νικών της Λίβερπουλ απέναντί του!

Το ματς ολοκληρώνεται, η Μάντσεστερ Σίτι περνά στους «8» του θεσμού και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει αποδείξει περίτρανα κάτι. Πως όταν αισθάνεται ο ίδιος καλά, δεν έχει αντίπαλο. Είναι ένα σκαλί πάνω από όλους! Απαραίτητη προϋπόθεση; Να νιώθει ο ίδιος χρήσιμος, να αισθάνεται πως δεν θα κατακριθεί για ένα ενδεχόμενο λάθος του. Ακριβώς ότι συνέβαινε δηλαδή με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0