Πρόσωπα

Μίκαελ Τσιρίνος: Ένας MVP έρχεται στο Βόλο με στόχο να… ξεχαστεί ο Φερνάντες, το συντομότερο δυνατό! (video)

Μίκαελ Τσιρίνος: Ένας MVP έρχεται στο Βόλο με στόχο να… ξεχαστεί ο Φερνάντες, το συντομότερο δυνατό! (video)

Ο Βόλος ανακοίνωσε την απόκτηση του Μίκαελ Τσιρίνος, ενός μεσοεπιθετικού με πολύ καλό βιογραφικό στην Κεντρική Αμερική, που έρχεται στην χώρα μας για μια δύσκολη αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να αντικαταστήσει στις θέσεις των εξτρέμ, τον Πάολο Φερνάντες.

Η αναμενόμενη φυγή του Πάολο Φερνάντες από τον Βόλο για την ΑΕΚ, όπου είχε έρθει σε συμφωνία μαζί της από το καλοκαίρι, αποδυνάμωσε σημαντικά το σύνολο του Κωνσταντίνου Μπράτσου στις θέσεις των εξτρέμ. Ο Ισπανός αποτελούσε ότι καλύτερο διέθετε η ομάδα της Μαγνησίας και το κενό του ήταν αναγκαίο να καλυφθεί άμεσα, με μια ποιοτική κίνηση που θα ήταν ικανή να βοηθήσει άμεσα, ενόψει του απαιτητικού δεύτερου γύρου.

Και κάτι τέτοιο συνέβη από την ομάδα του Βόλου, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον Μικαέλ Τσιρινός που αγωνίζεται στη θέση του δεξιού χαφ κατά κύριο λόγο, αλλά και με δυνατότητα να ανταποκριθεί και στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης. Ο άσος από την Ονδούρα «κουβαλάει» ένα πολύ καλό βιογραφικό, ενώ επίσης έρχεται στην χώρα μας στη καλύτερη δυνατή κατάσταση της καριέρας του, με βάση τα επιτεύγματα και τους αριθμούς του.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στην Ολίμπια της Ονδούρας το 2014 και παρέμεινε στον ίδιο σύλλογο για οχτώ χρόνια, με εξαίρεση δύο δανεισμούς ενδιάμεσα, στη Μεξικάνικη Λόμπος (2018-19) και στο Βανκούβερ (2019) του MLS. Τα πρώτα χρόνια του δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιοσημείωτο, αφού είναι από τις περιπτώσεις των παικτών που με τα χρόνια ανέβασαν την αγωνιστική τους απόδοση.

Έτσι, η «εκτόξευση» του ήρθε τη σεζόν 2017-2018 όπου με την Ολίμπια κατέκτησε το πρωτάθλημα CONCACAF της Κεντρικής Αμερικής, ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής με τρία γκολ και δυο ασίστ σε οχτώ παιχνίδια. Μετέπειτα, ήρθε ο δανεισμός στο πρωτάθλημα του Μεξικού για λογαριασμό της Λόμπος, μετρώντας 33 συμμετοχές, έξι γκολ και δύο ασίστ.

Η εμπειρία στο «λαμπερό» MLS δεν εξελίχθηκε όπως θα πιθανόν να περίμενε ο 27χρονος, αφού στο Βανκούβερ παρέμεινε μόλις για επτά παιχνίδια, σκοράροντας ένα γκολ και μοιράζοντας μια τελική πάσα για τους συμπαίκτες του. Με αυτό τον τρόπο, επέστρεψε στο δυναμικό της αγαπημένης του Ολίμπια και δεν αποχώρησε ξανά. Κατέκτησε ακόμα ένα CONCACAF (2022/23), τρία Πρωταθλήματα Ονδούρας (2019/20, 2020/21, 2022/23) και ένα Κύπελλο Ονδούρας (2020/21). Μάλιστα, στη διοργάνωση της Κεντρικής Αμερικής σκόραρε και στα δύο παιχνίδια του τελικού με την Αλαγκουελένσε, επίτευγμα που σημείωσε και στο Πρωτάθλημα της Ονδούρας τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, απέναντι στην Μοταγκούα (12/12) πέτυχε το δεύτερο γκολ της Ολίμπια, που «κλείδωσε» τον τίτλο για την ομάδα του (2-0) και στη συνέχεια ανακηρύχθηκε MVP για την αγωνιστική περίοδο 2022/23 στην Ονδούρα. «Το κύριο πράγμα ήταν οι δύο τίτλοι, έβαλα ένα γκολ στον τελικό και αυτό είναι σχετικό. Νιώθω ότι είχα μια εξαιρετική σεζόν και την έκλεισα όπως λαχταρούσα και ονειρευόμουν», πρόσθεσε μετά το σφύριγμα της λήξης.

Η κορυφή σε όλα τα επίπεδα εντός συνόρων σε συνδυασμό με τη λήξη του συμβολαίου, έκαναν τον Τσιρινό να αναζητά τη νέα του ομάδα, η οποία θα ήταν στη Ευρώπη για το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι. Ο Βόλος του… χτύπησε την πόρτα και εκείνος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.  «Είμαι πολύ ευγνώμων στον Θεό για την ευκαιρία μου να παίξω στο εξωτερικό και για την καλή δουλειά που έκανα αυτή τη σεζόν, που μου δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψω στο εξωτερικό. Από ό,τι έχω δει, είναι μια πολύ όμορφη χώρα που ονειρευόμουν να φτάσω εκεί από μικρός. Θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση με μεγάλη αυτοπεποίθηση, αφού δουλεύοντας σκληρά, όλα πάνε καλά»», ανέφερε χαρούμενος πριν επιβιβαστεί στην πτήση του για την Ελλάδα.

Ο Μίκαελ Τσιρινό στα 27 του έτη αφήνοντας πίσω μια επιτυχημένη διαδρομή στην Ονδούρα, θα επιδιώξει να αφήσει το… στίγμα του και στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας του Βόλου, που έχει αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια ότι έχει το know how για να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι είναι ο αντικαταστάτης του Πάολο Φερνάντες, ένας παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά που μέσα σε διάστημα δύο σεζόν κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην ομάδα της ΑΕΚ και του απαιτητικού, Ματίας Αλμέιδα

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0